NM i kokkekunst 2006

Finalistene er klare til NM i kokkekunst under Matfestivalen i Ålesund.
Redaksjonen
28 August 2006 - 12:06

12 spente kandidater er klare for to spennende finaledager under årets Matfestival den 30. og 31. august. Seks kokker skal i aksjon hver av dagene, og den med høyest poengsum blir kåret som vinner av årets NM i kokkekunst torsdag den 31. august.
 
Utfordrende meny
Oppgaven kandidatene ble stilt overfor var å lage en treretters meny for 12 personer med følgende gitte råvarer.
 
Forretten skal inneholde minst 60% Stange kylling, og ett av ganityrene skal inneholde kongekrabbe, breiflabb eller kyllinglever.
 
Hovedretten skal bestå av minst 60% lammerygg med lammelever eller lammenyrer som ingrediens i et av ganityrene.
 
Desserten er basert på minst 60% norske moreller og thailandsk mango, med lime og Tine kremfløte som akkompagnement.
 
Finalistene blir bedømt på bakgrunn av mise en place og hygiene, korrekt yrkesmessig håndtverk, anretning og presentasjon, og ikke minst smak. Ved for tidlig eller for sen levering av de enkelte rettene blir det tilkjent en straff på ett poeng per minutt per dommer.
 
Sterke finalister
Tittelforsvarer Erling Stenersen Sundal, får sterk konkurranse i årets finale. Kokker fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør ivrer etter å kunne krone seg med Norgesmestertittelen - det tegner for to spennende dager i Ålesund.
 
I år markerer Gastronomisk Institutt og Bølgen & Moi seg sterkt med henholdsvis tre og to kandidater til finaledagene.
 

Finalistene er:
• Even Ramsvik, Gastronomisk Institutt, Oslo.

• Lars Erik Vesterdal, Bølgen & Moi, Lysverket, Bergen

• Lasse Wågbø, Britannia Hotell, Trondheim.

• Bjørnar V. Håkonsrud, Bølgen & Moi, Kristiansand.

• Ronny Haug, Clarion Hotel Royal Christiania, Oslo.

• Ole Edvart Molteberg, Hotell Neptun, Bergen.

• Sebastian Myhre, Gastronomisk Institutt, Oslo.

• Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun, Os.

• Jørn Andre Dahl, Nannestad VGS.

• Torbjørn Fjellhaugen, NB Sørensen, Stavanger

• Gunnar Hvarnes, Gastronomisk Institutt, Stavanger

• Erling Sundal - tittelforsvarer, Falcon Crest/Flavours, Oslo

Flotte premier
Vinneren av NM i kokkekunst skal representere Norge i Nordisk Mesterskap i 2007, og han får også med seg en flott pengepremie og en rekke andre flotte premier.
 
Les mer om NM i kokkekunst 2006 her (klikk), eller les mer om Matfestivalen på denne siden (klikk).
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her