NM i kokkekunst 2006

Finalistene er klare til NM i kokkekunst under Matfestivalen i Ålesund.
Redaksjonen
28 August 2006 - 12:06

12 spente kandidater er klare for to spennende finaledager under årets Matfestival den 30. og 31. august. Seks kokker skal i aksjon hver av dagene, og den med høyest poengsum blir kåret som vinner av årets NM i kokkekunst torsdag den 31. august.
 
Utfordrende meny
Oppgaven kandidatene ble stilt overfor var å lage en treretters meny for 12 personer med følgende gitte råvarer.
 
Forretten skal inneholde minst 60% Stange kylling, og ett av ganityrene skal inneholde kongekrabbe, breiflabb eller kyllinglever.
 
Hovedretten skal bestå av minst 60% lammerygg med lammelever eller lammenyrer som ingrediens i et av ganityrene.
 
Desserten er basert på minst 60% norske moreller og thailandsk mango, med lime og Tine kremfløte som akkompagnement.
 
Finalistene blir bedømt på bakgrunn av mise en place og hygiene, korrekt yrkesmessig håndtverk, anretning og presentasjon, og ikke minst smak. Ved for tidlig eller for sen levering av de enkelte rettene blir det tilkjent en straff på ett poeng per minutt per dommer.
 
Sterke finalister
Tittelforsvarer Erling Stenersen Sundal, får sterk konkurranse i årets finale. Kokker fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør ivrer etter å kunne krone seg med Norgesmestertittelen - det tegner for to spennende dager i Ålesund.
 
I år markerer Gastronomisk Institutt og Bølgen & Moi seg sterkt med henholdsvis tre og to kandidater til finaledagene.
 

Finalistene er:
• Even Ramsvik, Gastronomisk Institutt, Oslo.

• Lars Erik Vesterdal, Bølgen & Moi, Lysverket, Bergen

• Lasse Wågbø, Britannia Hotell, Trondheim.

• Bjørnar V. Håkonsrud, Bølgen & Moi, Kristiansand.

• Ronny Haug, Clarion Hotel Royal Christiania, Oslo.

• Ole Edvart Molteberg, Hotell Neptun, Bergen.

• Sebastian Myhre, Gastronomisk Institutt, Oslo.

• Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun, Os.

• Jørn Andre Dahl, Nannestad VGS.

• Torbjørn Fjellhaugen, NB Sørensen, Stavanger

• Gunnar Hvarnes, Gastronomisk Institutt, Stavanger

• Erling Sundal - tittelforsvarer, Falcon Crest/Flavours, Oslo

Flotte premier
Vinneren av NM i kokkekunst skal representere Norge i Nordisk Mesterskap i 2007, og han får også med seg en flott pengepremie og en rekke andre flotte premier.
 
Les mer om NM i kokkekunst 2006 her (klikk), eller les mer om Matfestivalen på denne siden (klikk).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her