NM i østersåpning 2007

Landets dyktigste østersåpner skal kåres søndag 9. september. Det skjer midt i Oslo sentrum under Oslo Høstfestival. Meld deg på nå .
Redaksjonen
04 September 2007 - 14:49

Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbrakt heiagjeng. Årets NM i østersåpning blir høstens kjempefest på Egertorget - midt i Oslo sentrum.
 
Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM. I årets dommerpanel finner vi bl.a. Eyvind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle.
 
Gourmetopplevelser for alle
Under Oslo Høstfestival, som for øvrig arrangeres av Oslo Arrangement, kan du følge med på konkurransen og samtidig smake de herligeste delikatesser. Arrangementet har, i tillegg til mat, temaer som trender innen mote, design, kultur, sport og helse.
 
Selvfølgelig står østers og champagne på menyen også i år. Alle østersåpnere med knivkontroll bes derfor om å kvesse knivene foran helgens dyst!
 
Har du ikke meldt deg på ennå, er det fortsatt ikke for sent!
 
Dette blir moro!
 

Hva:

NM i østersåpning

Når:

Søndag 9. september klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Egertorget, Oslo

Hvem:

Du som arbeider som kokk + heiagjeng

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 53rd Galway International Oyster Festival,
Irland 27. - 30. september
 
Norgesmesteren vinner også en lekker Omega Seamaster til en verdi av kr 15 000,-

Norge i verdenstoppen
Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.
 
To verdensmestere de siste tre årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. Ikke bare klarte fjorårets norgesmester Heini Petersen, frilanskokk, å åpne 30 østers på 2.52.75, de var dessuten så å si perfekt åpnet.
 
Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.
 
 
Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerene får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi de samme østersene som benyttes under VM - irske flatøsters, flydd inn ens ærend av A la Carte produkter.

I år blir det kanskje din tur?
 
Enestående premier
Vinneren får anledningen til å forsvare Norges ære i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.
 
Norgesmesteren får dessuten en utrolig Omega Seamaster, til en verdi av kroner 15 000,-, av den offisielle tidtakeren Omega Norge.
 
jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.
 
Er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan denne konkurransen går av stabelen?
 
Møt opp på Egertorget søndag den 9. september fra klokken 14 for en unik opplevelse!
 
NM i østersåpning 2007 arrangeres av Apéritif i samarbeid med Oslo Arrangement, A la Carte produkter og Omega Norge.

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her