NM i østersåpning 2007

Landets dyktigste østersåpner skal kåres søndag 9. september. Det skjer midt i Oslo sentrum under Oslo Høstfestival. Meld deg på nå .

Nå braker det løs igjen for kokker og medbrakt heiagjeng. Årets NM i østersåpning blir høstens kjempefest på Egertorget - midt i Oslo sentrum.
 
Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM.
 
Gourmetopplevelser for alle
Under Oslo Høstfestival, som for øvrig arrangeres av Oslo arrangement, kan du følge med på konkurransen og samtidig smake de herligeste delikatesser. Arrangementet har, i tillegg til mat, temaer som trender innen mote, design, kultur, sport og helse.
 
Selvfølgelig står østers og champagne på menyen også i år. Alle bransjefolk med knivkontroll bes derfor om å legge seg i hardtrening frem til denne andre høsthelgen. Dette blir moro!
 

Hva:

NM i østersåpning

Når:

Søndag 9. september klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Egertorget, Oslo

Hvem:

Du som arbeider som kokk + heiagjeng

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 53rd Galway International Oyster Festival,
Irland 27. - 30. september.

Norge i verdenstoppen
Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning. To verdensmestere de siste tre årene ( Ola Nilsson   og Øystein Reinsborg ), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. Ikke bare klarte fjorårets norgesmester Heini Petersen, frilanskokk, å åpne 30 østers på 2.52.75, de var dessuten så å si perfekt åpnet. Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.

I år blir det kanskje din tur?

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen