NM til SMAK09

Norgesmesterskapet i institusjonskokkfaget skal flytte fra Ålesund til Lillestrøm.

Etter å ha avviklet NM ti år på rad under Matfestivalen i Ålesund, har styret i Kost- og ernæringsforbundet bestemt at konkurransen flyttes til Norges Varemesse på Lillestrøm.
 
Neste NM i institusjonskokkfaget er lagt til SMAK09 som arrangeres 3.-6. februar 2009.
 
- Å ha NM hvert år er for mye, sier leder i Kost- og ernæringsforbundet, Britt R. Sørø.
 
For tett
- På bakgrunn av tilbakemeldinger fra deltakerne og et forholdsvis lavt antall innsendte menyforslag, har styret konkludert med at NM-finalene har kommet for tett. Begrensede ressurser i institusjonene gjør at få lag finner tid til å delta i konkurransen. Vi håper nå at langt flere kjøkken ser muligheter for å sende inn menyer for å kvalifisere seg til finalen. Utlysning av konkurransereglene for 2009 kommer i god til før sommerferien.
 
Større publikum
SMAK er det viktigste møtestedet for storhusholdningsbransjen, og enten messen blir hvert annet eller hvert tredje år, vil NM få et større publikum enn i Ålesund. Mange flere institusjonskokker vil kunne se kollegene konkurrere, samtidig som andre deler av matbransjen og flere ulike media er til stede.
 
- Vi er opptatt av å markedsføre våre dyktige fagarbeidere så godt som mulig og tror at NM i institusjonskokkfaget vil bli mer synlig på SMAK, sier Sørø.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen