Noma ned fra tronen

Noma ned fra tronen

Nå er den danske restauranten verdens nest beste.
30 April 2013 - 13:34

Restaurant Noma i København er skjøvet ned på andreplass på listen over verdens beste restauranter. På førsteplass troner nå spanske El Celler de Can Roca, melder NTB.

Noma har vært nummer én de tre siste årene, mens El Celler de Can Roca i byen Girona i Catalonia har ligget på andreplass helt siden 2009.

– Vi er fremdeles både glade og stolte, sier Noma-sjef Noma-kokken Rene Redzepi til Politiken. Han mener Noma aldri har laget bedre mat enn nå, og lover at restauranten fremdeles har mye ugjort.

LES OGSÅ: Noma på topp igjen

Ingen norske restauranter er å finne på topp 100-listen, som ble presentert under et storslagent show i London mandag kveld. Danskene kan imidlertid døyve skuffelsen over å ha mistet topplasseringen med at de har ytterligere to restauranter på lista. Geranium er 45, mens Relæ rykker opp fra 75. til 56. plass.

Sverige har også tre restauranter inne på topp 100. Frantzén/Lindeberg ligger på 12. plass, Fäviken på 34. og Mathias Dahlgren på 55. plass. Finland har fått med Chez Dominique på 67. plass.

Mens Frankrikes beste representant er  Le Arpége på 16. plass, kan Spania glede seg over å ha hele sju restauranter inne blant de 100 beste, to av dem på topp 10.

I alt 900 dommere fra hele verden er med på å kåre restaurantene som havner på den prestisjefylte listen, som ble utgitt for første gang i 2002 etter initiativ fra det London-baserte Restaurant Magazine. Jurymedlemmene består av journalister, kokker, restaurantører og andre som er fordelt på 26 regionale juryer.

LES OGSÅ: Noma-gjester fikk omgangssyke

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her