Noma på topp igjen

Noma på topp igjen

Kåret til verdens beste restaurant for tredje år på rad.

René Redzepi og resten av Noma-teamet jublet så taket løftet da listen over verdens beste restauranter ble offentliggjort i London mandag. For tredje året på rad topper København-restauranten listen over verdens beste spisesteder.

«World’s 50 Best Restaurants» utføres av Restaurant Magazine og nær 800 matkritikere, -skribenter, kokker og andre med tilknytning til bransjen, og er sponset av .Årets liste framhever Frankrike som det kulinariske tyngdepunktet i Europa. Landet er representert med sju restauranter, hvor av fem ligger inne på topp 20.

Se hele «World’s 50 Best Restaurants»-listen her

Norge helt utenfor

I fjor ble Frantzén/lindeberg pekt ut som «One To Watch», i år er de inne på 20. plass. I tillegg er Fäviken inne på plass nummer 34 , mens Mathias Dahlgren gjør comeback på listen med en 41. plass.

Hva med Norge? Ingen restauranter på topp 50, ikke en gang på topp 100-lista, er fastiten.

– Det er første gang Norge faller helt ut av topp 100, konstaterer Aperitif-redaktør Aase E. Jacobsen. Hun har vært medlem av den skandinaviske 50 Best Restaurants siden 2008, og mener Norges nye stjernerestaurant rett og slett ikke rakk årets kåring.

– Maaemo var rett og slett for nyetablert til å få noen internasjonal uttelling i denne konkurransen som fungerer å en annen måte enn eksempelvis Guide Michelin, sier hun.

LES OGSÅ: To Michelin-stjener i første forsøk

Jacobsen tror likevel på norsk heder og ære ved en senere anledning.

– Onda vil markere seg, i hvert fall på topp 100-listen, dersom den fortsetter som den stevner. Ylajali og Oscarsgate har potensial i dette selskapet. Det er likevel viktig å huske at dette handler vel så mye om internasjonal appell som faktisk kvalitet, sier Jacobsen.

USA på topp

Med åtte restauranter på lista, er USA landet med flest representanter blant de femti beste. Tre av de åtte er inne på topp 10-lista, det samme antallet på som Spania – med til sammen fem blant de femti – kan glede seg over.

Sør-Amerika fikk til sammen fire, fordelt mellom Mexico, Peru og Brasil. Sao Paolo-restauranten D.O.M rykket opp tre plasser til nummer fire i årets kåring.

Asia har seks restauranter inne på lista, og Restaurant Magazine kunngjorde mandag at verdensdelen fra neste år får sin egen toppliste, Asia’s 50 Best Restaurants.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen