Nordens beste er dansk

Danske Jacob Krocemba gikk av med seieren i nordisk mesterskap for vinkelnere som ble avholdt i København 5. november.
Redaksjonen
14 November 2006 - 11:57

Det Nordiske mesterkskap for vinkelnere ble avholdt i København den 5. november 2006 på Hotell d'Angleterre. Norge stilte med to deltakere, Jens Blom og Ørjan Lundmark, begge fra Bølgen og Moi, Briskeby. Danmark, Finland og Sverige likeså mens Island hadde med én deltaker.

Etter semifinalene ble det klart at det var tre soleklare finalister. Alle hadde da vært igjennom den hittil vanskeligste teoriprøve som det nordiske mesterskap har sett, samt blindsmaking av tre viner. Savennières Trie Speciale 2003, Dom. Baumard,  Catena Alta Malbec Lunlunta Vineyard 1996, Nicolas Catena og Torcolato 2003, Az. Agr. Maculan.

Finalistene
De tre som gikk videre til finalen var Søren Polenius, Sverige, Jacob Krocemba, Danmark og Joonas Vainio, Finland. De hadde dobbelt så mange poeng som de siste 6 deltakerne, så her må nok Norge ta i et tak for å komme seg tilbake på pallen.

Finalen gikk under fantastiske omstendigheter på Hotel d'Angelterre og var satt opp med autentiske restaurantscener med profesjonelle skuespillere.

Deltakerne i finalen var innom servering av magnum champagne, blindsmaking, dekantering og servering av rødvin, alt foran noen hundre tilskuere samt skuespillere som var drillet i å stille ulike spørsmål underveis.

Detaljene som teller
Jonas fra Finland gjorde en meget bra finale helt frem til dekanteringen hvor han sølte vin og sto med ryggen mot gjestene. Søren fra Sverige gjorde det meste riktig men unnlot å hilse på gjestene, overså mannen som var tom for champagne, så da var det åpen bane for Jacob Krocemba fra Danmark som kunne innkassere en fortjent seier etter først og fremst en meget sterk teoridel i semifinalen.

Alt i alt var dette det beste nordiske mesterskap som er blitt arrangert og etter møtet mellom de nordiske presidentene var det stor enighet om at vi i Norden skal fortsette å satse sammen om en felles plattform for å vise at vi kan hevde oss blant verdens fremste sommelierer.

Tekst : Ken Engebretsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her