Nordens beste er dansk

Danske Jacob Krocemba gikk av med seieren i nordisk mesterskap for vinkelnere som ble avholdt i København 5. november.
Redaksjonen
14 November 2006 - 10:57

Det Nordiske mesterkskap for vinkelnere ble avholdt i København den 5. november 2006 på Hotell d'Angleterre. Norge stilte med to deltakere, Jens Blom og Ørjan Lundmark, begge fra Bølgen og Moi, Briskeby. Danmark, Finland og Sverige likeså mens Island hadde med én deltaker.

Etter semifinalene ble det klart at det var tre soleklare finalister. Alle hadde da vært igjennom den hittil vanskeligste teoriprøve som det nordiske mesterskap har sett, samt blindsmaking av tre viner. Savennières Trie Speciale 2003, Dom. Baumard,  Catena Alta Malbec Lunlunta Vineyard 1996, Nicolas Catena og Torcolato 2003, Az. Agr. Maculan.

Finalistene
De tre som gikk videre til finalen var Søren Polenius, Sverige, Jacob Krocemba, Danmark og Joonas Vainio, Finland. De hadde dobbelt så mange poeng som de siste 6 deltakerne, så her må nok Norge ta i et tak for å komme seg tilbake på pallen.

Finalen gikk under fantastiske omstendigheter på Hotel d'Angelterre og var satt opp med autentiske restaurantscener med profesjonelle skuespillere.

Deltakerne i finalen var innom servering av magnum champagne, blindsmaking, dekantering og servering av rødvin, alt foran noen hundre tilskuere samt skuespillere som var drillet i å stille ulike spørsmål underveis.

Detaljene som teller
Jonas fra Finland gjorde en meget bra finale helt frem til dekanteringen hvor han sølte vin og sto med ryggen mot gjestene. Søren fra Sverige gjorde det meste riktig men unnlot å hilse på gjestene, overså mannen som var tom for champagne, så da var det åpen bane for Jacob Krocemba fra Danmark som kunne innkassere en fortjent seier etter først og fremst en meget sterk teoridel i semifinalen.

Alt i alt var dette det beste nordiske mesterskap som er blitt arrangert og etter møtet mellom de nordiske presidentene var det stor enighet om at vi i Norden skal fortsette å satse sammen om en felles plattform for å vise at vi kan hevde oss blant verdens fremste sommelierer.

Tekst : Ken Engebretsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her