Nordens beste er dansk

Danske Jacob Krocemba gikk av med seieren i nordisk mesterskap for vinkelnere som ble avholdt i København 5. november.

Det Nordiske mesterkskap for vinkelnere ble avholdt i København den 5. november 2006 på Hotell d'Angleterre. Norge stilte med to deltakere, Jens Blom og Ørjan Lundmark, begge fra Bølgen og Moi, Briskeby. Danmark, Finland og Sverige likeså mens Island hadde med én deltaker.

Etter semifinalene ble det klart at det var tre soleklare finalister. Alle hadde da vært igjennom den hittil vanskeligste teoriprøve som det nordiske mesterskap har sett, samt blindsmaking av tre viner. Savennières Trie Speciale 2003, Dom. Baumard,  Catena Alta Malbec Lunlunta Vineyard 1996, Nicolas Catena og Torcolato 2003, Az. Agr. Maculan.

Finalistene
De tre som gikk videre til finalen var Søren Polenius, Sverige, Jacob Krocemba, Danmark og Joonas Vainio, Finland. De hadde dobbelt så mange poeng som de siste 6 deltakerne, så her må nok Norge ta i et tak for å komme seg tilbake på pallen.

Finalen gikk under fantastiske omstendigheter på Hotel d'Angelterre og var satt opp med autentiske restaurantscener med profesjonelle skuespillere.

Deltakerne i finalen var innom servering av magnum champagne, blindsmaking, dekantering og servering av rødvin, alt foran noen hundre tilskuere samt skuespillere som var drillet i å stille ulike spørsmål underveis.

Detaljene som teller
Jonas fra Finland gjorde en meget bra finale helt frem til dekanteringen hvor han sølte vin og sto med ryggen mot gjestene. Søren fra Sverige gjorde det meste riktig men unnlot å hilse på gjestene, overså mannen som var tom for champagne, så da var det åpen bane for Jacob Krocemba fra Danmark som kunne innkassere en fortjent seier etter først og fremst en meget sterk teoridel i semifinalen.

Alt i alt var dette det beste nordiske mesterskap som er blitt arrangert og etter møtet mellom de nordiske presidentene var det stor enighet om at vi i Norden skal fortsette å satse sammen om en felles plattform for å vise at vi kan hevde oss blant verdens fremste sommelierer.

Tekst : Ken Engebretsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen