Norge nest best i verden

Endelig har Norge bevist noe i østers-VM som gikk sist helg i Galway i Irland ved å bli nummer to, og det med svenske Ola Nilsson. Selv om gull også gikk til Sverige, smaker et norsk sølv svært så godt. I hvert fall når du har 13 nasjoner bak deg.
Aase E. Jacobsen
02 Oktober 2003 - 15:36

Ola Nilsson som ble norgesmester for andre gang i år, er nå også nærmere verdenstoppen enn noen annen norgesmester før han. Med en totaltid på 4.02 etter å ha åpnet 30 østers på en nærmest prikkfri måte var veien til seierspallen ryddet. Men Sveriges Dieter Bernhard var så utrolig mye raskere. Men ikke like rask som fjorårets verdensmester Canada som ble konkurransens raskeste.

Svært mange av deltakerne i VM-finalen har representert landet sitt mange ganger før. Svenske Bernhard var med for tiende gang i år. Og canadieren er også en erfaren VM-deltaker. For Nilsson var dette andre gang, så derfor bør Norge ha store muligheter de kommende mesterskap. Ansvarlig for NM i østersåpning er Apéritif og neste års uttaking blir trolig i mai måned.

Ola Nilsson innehar for øvrig den uoffisielle norgesrekorden på 2 minutter 2 sekunder som alle som har åpnet østers før vil beskrive som lynraskt. Som kjent er det ikke på langt nær hurtighet alene som teller. Østersene som er av typen edulis (flatøsters) skal være perfekt åpnet, uten skall og andre uvelkomne elementer, kjøttet skal være løsner fra muskelen og østersene skal arrangeres som om de skulle bli servert til betalende restaurantgjester.

Akkurat dette forholdet behersker Ola Nilsson med arbeidsadresse Bagatelle til fulle. Forholdene under den 49. østersfestivalen i Galway på Irlands vestkyst som er ramme for verdensmesterskapet, er imidlertid svært annerledes enn i Bygdøy Allé. En skikkelig folkefest som trekker tusenvis av besøkende hvor deltakerne mesker seg med østers og Guinness i tre hele dager ti ende.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her