Norgesmestere kåret

Christian Andre Pettersen og Janey Chen ble i helgen norske lærlingmestere i kokkekunst.
Redaksjonen
03 Mars 2008 - 10:00

De to representerte restauranten Charles & De under lørdagens finale i norgesmesterskapet for kokk- og servitørlærlinger.
 
Norgesmestere for servitører ble Renate Grindalen og Geir Kristian Næss fra restaurant Victor og Le Canard.
 
Fornøyd
Lagleder og kokk på Charles & De, Andreas Nielsen var svært fornøyd med sine elever i finalen.
 
- Jeg er bare stolt. De begynte å trene til dette før jul, og det ligger enormt med arbeid bak, forteller han til Rogalands Avis.
 
Sjefen, verdensmester i kokkekunst Charles Tjessem, er også fornøyd med elevene sine.
 
- En ting er å trene på dette i restauranten, men det er noe helt annet å delta i konkurranse, sier han.
 
Her er resultatene:
Servitør
1. plass: Restaurant Victor og Le Canard. Renate Grindalen og Geir Kristian Næss
2. plass: Restaurant Ylajali og Statholdergaarden. Maria Olsen og Marthe Andersen
3. plass: Theatercafeen. Helge Korneliussen og Trond Lierhaugen
 
Kokk
1. plass: Kokkenes Mesterlaug Rogaland. Janey Chen og Kristian Pettersen
2. plass: Kokkenes Mesterlaug Vestfold. Anja Laursen og Gorm Dahl
3. plass: Kokkenes mesterlaug Hedmark og Oppland. Karin Marie Haugen og Johan Skinmo

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her