Norsk bartender til topps i prestisjekonkurranse

Norsk bartender til topps i prestisjekonkurranse

Kim Andre Bergersen var best i International Master Bartender.
09 Oktober 2012 - 11:27

– Kim Daniel oser av dedikasjon, pasjon og kunnskap. Det var tett blant finalistene, men han hadde det lille ekstra som gjorde valget ganske enkelt til slutt, sier Fearghus McCormack, jurymedlem og fjorårsvinner i International Master Bartender.

Etter seier i den norske finalen, var Kim Daniel Norges håp i den internasjonale bartenderkonkurransen som gikk av stabelen 4. oktober i Pilsn i Tsjekkia. Og etter å ha demonstrert uovertrufne kunnskaper om tappeteknikken «The Perfect Pour», ble det klart at nordmannen gikk helt til topps. Bryan Panzica fra USA og Ota Haurythun fra Tsjekkia tok de andre plassene på pallen.

LES OGSÅ: Bergersen beste bartender

Dommerpanelet bestod av Václav Berka (Senior Marketing Brewmaster), Robert Lobovský (European Marketing Manager), Alastair Gilmour (forfatter og frilansjournalist) og Fearghus McCormack (IMB-vinner 2011).

Ved siden av et trofé og tittelen «International Pilsner Urquell Master Bartender 2012», vant Bergersen 10 000 euro og et to uker langt opphold i London, hvor han skal oppleve Pilsner Urquell i en av Europas største og mest internasjonale byer.

– Følelsen er vanskelig å beskrive. Man kan nok ikke kalle det en guttedrøm, jeg hadde ikke sett for meg dette under studietiden innen spesialpedagogikk. Jeg håper at seieren kan bidra til at interessen og nysgjerrigheten rundt Pilsner Urquell og andre typer øker og at folk vil dra nytte av min kunnskap, sier Bergersen.

Han har en bachleor i spesialpedagogikk og jobber i dag som servitør på Akersberget Restaurant og ølguide i Ølakademiet. Fra 1. oktober er han en av eierne av Øltorget i den nye Mathallen i Oslo.

LES OGSÅ: Mathallen endelig åpen

Norge vant også IMB i 2007, da med Erik Jönsson i baren. Norge er i dag eneste land med to titler, skriver Ølakademiet i en pressemelding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

8 norske kokker i verdenstoppen – Anika Madsen er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt helstekt kylling før
Dagens rett

Slik har du ikke smakt helstekt kylling før

Denne søndagen lager vi en middag som hele familien vil digge. Her er oppskrift på helstekt kylling med urter og mascarpone

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du ekstra het stemning rundt middagsbordet
Dagens rett
Krydret potetsuppe med hete reker og løkfylte pitabrød

Slik skaper du ekstra het stemning rundt middagsbordet

En krydret potetsuppe med hete reker og løkfylte pitabrød setter fart på smaksløkene. Prøv denne lettlagde oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

8 norske kokker i verdenstoppen – Anika Madsen er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her