Norsk laks i Polen

Norsk laks var i sentrum da Contest for Gastronomic Schools in Southern Poland ble arrangert for tiende år på rad i Krakow.

Det er Eksportutvalget for fisk som er ansvarlig for arrangementet, som er et kulinarisk verksted med norsk laks i sentrum.
 
I år ble over 100 opinionsledere innen gastronomi, de unge konkurransedeltakerne og kokkeskolenes lærere og ledelse samlet for å smake laksen.
 
Tydelig
- Norsk laks hadde en tydelig tilstedeværelse på det gastronomiske treffet i Krakow. I tillegg til å overvære den kulinariske workshopen fikk gjestene på den avsluttende gallaen forsyne seg fra en lekker meny med norsk laks, og selv erfare hvorfor toppkokker verden rundt foretrekker denne fisken, sier EFFs fiskeriutsending med ansvar for Polen, Stål Heggelund til kyst.no.
 
Anerkjent
Robert Sowa er en berømt og anerkjent kjøkkensjef i Polen. Han er dessuten en god ambassadør for norsk sjømat, og det var han som ledet det kulinariske verkstedet. Han lærte den neste generasjonen polske gastronomer om norsk oppdrett.
 
De ble også trent i filetering og bearbeiding. Sowa ga også råd og tips om å drive et kostnadseffektivt kjøkken ved å ta alle delene av laksen i bruk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen