Norske reker i sjømatfinale

Reker fra Lyngen kan bli kåret til Europas beste sjømat.
26 April 2011 - 16:19

Konkurransen Seafood Prix d'Elite arrangeres under verdens største sjømatmesse i Brüssel. Her skal Europas beste nye sjømatprodukt kåres tirsdag 3. mai, og «Lofoten Lyngen appelsinmarinerte reker» er nominert til finalen.

- Uansett hvordan det går, kan det bety mye for de norske rekene å være til stede i denne prestisjetunge konkurransen. Her samles verdens sjømatelite, og det kan skape store ringvirkninger dersom nordnorske reker faller i smak, sier salgssjef Ingvild Mikkelsen i Norway Prawns i en pressemelding.

Totalt er 38 produkter nominert til konkurransen, og rekene fra Lyngen skal konkurrere mot blant andre engelske kamskjell, fransk hysesuppe og italiensk sildepølse.

Hovedprisene i Seafood Prix d'Elite er beste dagligvareprodukt og beste storkjøkkenprodukt i 2011. Mikkelsen tror rekene fra Lyngen også har sjansen til å vinne spesialprisen for originalitet.

- Vi visste allerede på forhånd at vi lanserte et ganske vågalt produkt da vi kombinerte appelsin og reker på denne måten. Det er morsomt at det blir lagt merke til at vi tenker nytt, sier Mikkelsen.

Han tror de globale mattrendene som for tiden løfter norsk sjømat til nye høyder, også vil hjelpe de nordnorske rekene. Blant annet ønsker europeiske forbrukere mat som både er lettvint og som gir en helsegevinst.

- Jeg tror det gir assosiasjoner om både renhet og sunnhet når vi forteller historien om at rekene kommer fra det kalde, klare havet på 70 grader nord, sier Mikkelsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her