Norske reker i sjømatfinale

Reker fra Lyngen kan bli kåret til Europas beste sjømat.

Konkurransen Seafood Prix d'Elite arrangeres under verdens største sjømatmesse i Brüssel. Her skal Europas beste nye sjømatprodukt kåres tirsdag 3. mai, og «Lofoten Lyngen appelsinmarinerte reker» er nominert til finalen.

- Uansett hvordan det går, kan det bety mye for de norske rekene å være til stede i denne prestisjetunge konkurransen. Her samles verdens sjømatelite, og det kan skape store ringvirkninger dersom nordnorske reker faller i smak, sier salgssjef Ingvild Mikkelsen i Norway Prawns i en pressemelding.

Totalt er 38 produkter nominert til konkurransen, og rekene fra Lyngen skal konkurrere mot blant andre engelske kamskjell, fransk hysesuppe og italiensk sildepølse.

Hovedprisene i Seafood Prix d'Elite er beste dagligvareprodukt og beste storkjøkkenprodukt i 2011. Mikkelsen tror rekene fra Lyngen også har sjansen til å vinne spesialprisen for originalitet.

- Vi visste allerede på forhånd at vi lanserte et ganske vågalt produkt da vi kombinerte appelsin og reker på denne måten. Det er morsomt at det blir lagt merke til at vi tenker nytt, sier Mikkelsen.

Han tror de globale mattrendene som for tiden løfter norsk sjømat til nye høyder, også vil hjelpe de nordnorske rekene. Blant annet ønsker europeiske forbrukere mat som både er lettvint og som gir en helsegevinst.

- Jeg tror det gir assosiasjoner om både renhet og sunnhet når vi forteller historien om at rekene kommer fra det kalde, klare havet på 70 grader nord, sier Mikkelsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen