Norske reker i sjømatfinale

Reker fra Lyngen kan bli kåret til Europas beste sjømat.
26 April 2011 - 16:19

Konkurransen Seafood Prix d'Elite arrangeres under verdens største sjømatmesse i Brüssel. Her skal Europas beste nye sjømatprodukt kåres tirsdag 3. mai, og «Lofoten Lyngen appelsinmarinerte reker» er nominert til finalen.

- Uansett hvordan det går, kan det bety mye for de norske rekene å være til stede i denne prestisjetunge konkurransen. Her samles verdens sjømatelite, og det kan skape store ringvirkninger dersom nordnorske reker faller i smak, sier salgssjef Ingvild Mikkelsen i Norway Prawns i en pressemelding.

Totalt er 38 produkter nominert til konkurransen, og rekene fra Lyngen skal konkurrere mot blant andre engelske kamskjell, fransk hysesuppe og italiensk sildepølse.

Hovedprisene i Seafood Prix d'Elite er beste dagligvareprodukt og beste storkjøkkenprodukt i 2011. Mikkelsen tror rekene fra Lyngen også har sjansen til å vinne spesialprisen for originalitet.

- Vi visste allerede på forhånd at vi lanserte et ganske vågalt produkt da vi kombinerte appelsin og reker på denne måten. Det er morsomt at det blir lagt merke til at vi tenker nytt, sier Mikkelsen.

Han tror de globale mattrendene som for tiden løfter norsk sjømat til nye høyder, også vil hjelpe de nordnorske rekene. Blant annet ønsker europeiske forbrukere mat som både er lettvint og som gir en helsegevinst.

- Jeg tror det gir assosiasjoner om både renhet og sunnhet når vi forteller historien om at rekene kommer fra det kalde, klare havet på 70 grader nord, sier Mikkelsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her