Norwegian Winexpo

Nå samler Vin - og Brennevinsimportørenes Forening(VBF) hele bransjen til felles messe den 7. og 8. oktober i Konserthuset i Oslo. Norwegian Winexpo skal bli en årlig begivenhet og også markere seg internasjonalt som et samlingspunkt for både leverandører
Redaksjonen
21 Mai 2002 - 01:00

- De aller fleste land har en felles bransjemesse. I både Sverige og Finland har de i flere år samlet hele bransjen og også fått aksept internasjonalt. Nå ønsker vi å plassere Norge på kartet selvfølgelig, men først og fremst skape et profesjonelt arrangement, sier Thomas Føyen, ansvarlig for messen i VBF. Han fortsetter:
 
- Det arrangeres en rekke mindre messer rundt om i landet, men ingen som kan vise til den bredden vi får på Winexpo. Hele 25 importører på tvers av hvilken distribusjonspartner det enkelte selskapet har valgt er foreløpig påmeldt. Messen blir også markedsført i utlandet for å tiltrekke seg utenlandske kvalitetsleverandører, men den største markedsinnsatsen blir selvfølgelig konsentrert om Norge for å tiltrekke folk fra både hotell- og restaurantbransjen og Vinmonopolet, sier han.
 
Ved siden av annonser og utsendelser er det etablert en egen internettside
hvor relevant informasjon om messen er lagt ut. Tjenesten inneholder dessuten informasjon om programmet, registrering for besøkende, link til leverandører av messemateriell, bestillingsskjema for møterom og cateringservice og hotellbooking. Apéritif er valgt som Norwegian Winexpos mediepartner og vil selvfølgelig være tilstede på messen, samt produsere og distribuere messeavisen.
 
Faglig innhold
På NWE vil det legges vekt på å tilby et bredt sammensatt faglig bransjeprogram. Gjennom paneldebatter med representanter fra offentlig myndigheter og bransjen vil det settes søkelys på de rammebetingelser bransjen må forholde seg til.
 
- Vi regner med å ha på plass sentrale politikere for å diskutere Vinmonopolets rolle som salgs- og markedskanal. Det er naturlig å sette fokus på monopolenes fremtid. Ikke bare i Norge, men også i Sverige og Finland, sier Føyen og fortsetter:
 
- Selvfølgelig skal restaurantfolket få sin seksjon hvor vi satser på å gi fyldig informasjon om nye trender. Det blir med andre ord ikke bare en messe med hvite duker og vinglass selv om smakinger selvfølgelig blir en viktig ingrediens. På våre internettsider vil progrmammet blir lagt ut så snart det er klart, men jeg kan love et meget godt faglig program, sier han.
 
I tillegg til det offisielle fagprogrammet tilbys det møteromsfasiliteter der utstillerne gis mulighet til å arrangere private kundemøter og presentasjoner. Norwegian Winexpo blir en lukket fagmesse, understreker Føyen.
 
I prosjektgruppen for NWE sitter Britt Engelstad (Engelstad Vin og Brennevin), Inge Hilland (Nordic Beverage Company) og Thomas Føyen (Scandinavian Beverage Group) som representanter for VBF.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her