Norwegian Winexpo

Nå samler Vin - og Brennevinsimportørenes Forening(VBF) hele bransjen til felles messe den 7. og 8. oktober i Konserthuset i Oslo. Norwegian Winexpo skal bli en årlig begivenhet og også markere seg internasjonalt som et samlingspunkt for både leverandører
Redaksjonen
21 Mai 2002 - 01:00

- De aller fleste land har en felles bransjemesse. I både Sverige og Finland har de i flere år samlet hele bransjen og også fått aksept internasjonalt. Nå ønsker vi å plassere Norge på kartet selvfølgelig, men først og fremst skape et profesjonelt arrangement, sier Thomas Føyen, ansvarlig for messen i VBF. Han fortsetter:
 
- Det arrangeres en rekke mindre messer rundt om i landet, men ingen som kan vise til den bredden vi får på Winexpo. Hele 25 importører på tvers av hvilken distribusjonspartner det enkelte selskapet har valgt er foreløpig påmeldt. Messen blir også markedsført i utlandet for å tiltrekke seg utenlandske kvalitetsleverandører, men den største markedsinnsatsen blir selvfølgelig konsentrert om Norge for å tiltrekke folk fra både hotell- og restaurantbransjen og Vinmonopolet, sier han.
 
Ved siden av annonser og utsendelser er det etablert en egen internettside
hvor relevant informasjon om messen er lagt ut. Tjenesten inneholder dessuten informasjon om programmet, registrering for besøkende, link til leverandører av messemateriell, bestillingsskjema for møterom og cateringservice og hotellbooking. Apéritif er valgt som Norwegian Winexpos mediepartner og vil selvfølgelig være tilstede på messen, samt produsere og distribuere messeavisen.
 
Faglig innhold
På NWE vil det legges vekt på å tilby et bredt sammensatt faglig bransjeprogram. Gjennom paneldebatter med representanter fra offentlig myndigheter og bransjen vil det settes søkelys på de rammebetingelser bransjen må forholde seg til.
 
- Vi regner med å ha på plass sentrale politikere for å diskutere Vinmonopolets rolle som salgs- og markedskanal. Det er naturlig å sette fokus på monopolenes fremtid. Ikke bare i Norge, men også i Sverige og Finland, sier Føyen og fortsetter:
 
- Selvfølgelig skal restaurantfolket få sin seksjon hvor vi satser på å gi fyldig informasjon om nye trender. Det blir med andre ord ikke bare en messe med hvite duker og vinglass selv om smakinger selvfølgelig blir en viktig ingrediens. På våre internettsider vil progrmammet blir lagt ut så snart det er klart, men jeg kan love et meget godt faglig program, sier han.
 
I tillegg til det offisielle fagprogrammet tilbys det møteromsfasiliteter der utstillerne gis mulighet til å arrangere private kundemøter og presentasjoner. Norwegian Winexpo blir en lukket fagmesse, understreker Føyen.
 
I prosjektgruppen for NWE sitter Britt Engelstad (Engelstad Vin og Brennevin), Inge Hilland (Nordic Beverage Company) og Thomas Føyen (Scandinavian Beverage Group) som representanter for VBF.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her