1995 er årgangen som er gjennomgående av høy kvalitet i Bordeaux. Produsenten er Château du Cartillon 1995, et lite slott i kommunen Lamarque, tilhørende appellasjonen Haut-Médoc, nærmere bestemt rett nord for Margaux og øst for Moulis. Området gir relativt lette og ikke for rustikke viner. Cartillon 1995 er derfor representativ: Stram, fin duft med innslag av animalske toner, tilsvarende i smaken som avslutter behagelig frisk. Om ett til to år vil den ha utviklet enda mer spennende aromaer og er verdt å vente på. Den går imidlertid godt til mat allerede nå, fortrinnsvis gryter basert på svinekjøtt eller lam. Prisen er kroner 110 som er akseptabel også med tanke på innholdet. For det er ikke til å komme fra at mange kun lar sine kunstnerviner samle støv. Årets versjon er dekorert av Kjell Nupen, en av de mest ettertraktede norske kunstnere av i dag. Tittelen på bildet er Overmalt postkort. Har du tenkt å benytte årets kunstnervin som julegave, bør du emballere godt om den skal sendes som postkort. De siste kunstnervinene var plaget av boikotten av fransk vin og etterdønningene etter den, i tillegg til svak kvalitet. Derfor var det ikke så mange som lå i sovepose utenfor Vinmonopolet da salget startet. Nå er interessen for fransk vin på full fart oppover igjen, så det blir nok større rift etter Nupen og Cartillon 1995. Arcus Produkter og Galleri JMS kan se tilbake på 10 års samarbeid hvor den ene skaffer innholdet og den andre ordner med etiketten. Partene ser frem til ti nye år. Det er nok av dyktige, norske kunstnere og vin blir det som kjent heller ikke tomt for med det første. Et økende problem, imidlertid, er de galopperende prisene på Bordeaux-vin. Arcus Produkter ser ikke bort fra at kunstnervinen kan komme fra andre regioner eller land hvis prispresset blir for stort. Årets utgave tangerer prisgrensen for et slikt produkt. 31.10.97
Nupen på flaske
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.
Les hele sakenEvents
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
For i det siste har han tatt steget videre.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Les hele saken