Kake
Ny bursdagsfavoritt

Ny bursdagsfavoritt

Hot dog-ene er en  kreativ variant av en helt vanlig bolleoppskrift og som skaper begeistring hos de yngste.
07 November 2013 - 08:10

Enten du skal imponere i en barnebursdag eller har lyst til å overraske poden i matboksen, kan jeg love deg at du får høyeste karakter ved å lage disse morsomme «hot dogs».

Bursdag eller middag

Vil du ha en sunnere variant, erstatter du noe av melet med grovt mel, og vips du kan med god samvittighet servere denne til middag.

Her finner du flere bolleoppskrifter

Som mor til fire barn har jeg gått gjennom alle fasene av: liker ikke, vil ikke og det ser ikke bra ut. Hos oss skal alle smake på maten, men min erfaring er at barn er forskjellige. Noen smaker lettere på ting enn andre. Disse hundene gikk imidlertid ned på høykant da de ble servert.

Vei emnene

Når det kommer til gjærbakst og antall porsjoner, avhenger dette selvsagt av hvor store emner du lager. Denne oppskriften gir ca 1100 gram deig som tilsvarer 22 emner på 50 gram hver.

For min del ble det litt lite ettersom jeg ville forsikre meg om at pølsen passet godt inn i «kjeften». Derfor veide jeg mine til ca 80 gram og fikk da 14 stykker.

TIPS: Vanlige boller veier som regel rundt 60 gram, men det er mange som liker å bake boller opp mot 100 gram. Store saftige boller som eser ut av sine proporsjoner. Valget er ditt.

Å veie deigen og skjære ut et passende emne før du begynner å bake ut, er lurt for å vurdere om du har nok deig til det du skal lage.  Se flere kokketips

 

Hot dog-boller

Hot dog-boller

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre i en bolle. Smelt smør og ha i melk.

Når dette er 37 grader ta i egget og hell det våte i det tørre og elt deigen sammen.

Husk å alltid sikte melet.

Forhev deigen i 15-20 minutter. Kjevle ut deigen til 1-2 cm tykk og stikk ut sirkler med en kopp eller utstikker. Lag sirklene litt avlange og kutt ører slik som vist på bildet.

Dette gjøres før du setter deigen til etterheving.

Etterhev i 30-45 minutter.

Sett på rosiner til øyer og en rosin til nese. Pensle på litt egg og stek hundene ved 200 grader til de er gyllenbrune.  Det tar ca. 15 minutter.

Skjær opp halve «munnen», stikk en pølse inni og server.

TIPS: Vanlige boller veier som regel rundt 60 gram, men det er mange som liker å bake boller opp mot 100 gram. Store saftige boller som eser ut av sine proporsjoner. Valget er ditt.
 

Å veie deigen og skjære ut et passende emne før du begynner å bake ut, er lurt for å vurdere om du har nok deig til det du skal lage.

Her finner du flere bolleoppskrifter

Mange retter barna vil sette pris på

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her