Ny cognacvariant fra Bache Gabrielsen

Haugen-Gruppen lanserer nå Bache Gabrielsen VSOP i Norge. En naturlig variant i kolleksjonen fra denne av Norges best solgte cognacmerker.
Redaksjonen
17 Oktober 2001 - 01:00

Bache-Gabrielsen VSOP er en lett, frisk og fruktig cognac som er lagret i minst 7 år. Blandingen består av 70% Fins Bois og 30% Petite Champagne. Fins Bois tilfører aromaer av eple, tørkede plommer og hasselnøtt mens Petite Champagne gir den en flott lengde, finesse og et floralt preg. Alt i følge en pressemelding fra den norske importøren; Haugen-Gruppen.
 
Bache-Gabrielsens VSOP er i dag tilgjengelig på Horecamarkedet (Vectura 107684 / EPD nummer 639864 - kr. 292,01 ekskl. mva) og f.o.m. 1. november tilgjengelig i basis Vinmonopolet (14260/01 kr. 370,00).

Litt historikk
Sekondløytnant Thomas Bache Gabrielsen fra Holmestrand i Vestfold, sønn av den lokale samlagsbestyreren, ble som ung mann sendt av sin far til Frankrike. Det for å lære om vin- og brennevins-bransjen, men også for å lære de franske gloser. Den unge Thomas giftet seg etter noen få år i Cognac med sin Odette, datter av en av distriktets dyktige vinbønder.

Sammen med en annen utvandret nordmann, konsul Petter Rustad fra Ås i Akerhus, etablerte de i 1906 sitt eget cognachus. De unge herrer satset tidlig på eksport og fikk rask suksess ikke minst i Skandinavia.

Som en kuriositet kan nevnes at den første flaske Bache Gabrielsen Tre Kors, kostet kr 3,- på samlaget i Holmestrand. I forbudstiden fikk man Bache Gabrielsen som "sykebrennevin" mot resept på apoteket.

Firmaet befinner seg i dag i de samme lokaler hvor det hele startet, og ledes av grunnleggerens sønnesønn, Christian Bache Gabrielsen. Christian og hans familie er i dag stolte over sine norske røtter, og lager derfor sin cognac under navnet Bache Gabrielsen kun for Norge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her