Ny norsk vinkelnerseier

Ny norsk vinkelnerseier

Simon Zimmermann er nordisk vinkelnermester.
Aase E. Jacobsen
16 September 2013 - 01:38

Det ble en sterk norsk innsats i årets Nespresso Nordisk Mesterskap for Vinkelnere med Simon Zimmermann fra Lysebu på førsteplass og Heidi Iren Hansen, Norsk Sommelier Utdannelse/Bagatelle på tredjeplass. Midt mellom dem plasserte svenske Fredrik Hierner seg. Han jobber for tiden på Mash i København.

LES MER: Norsk seier i nordisk 2012

Det var imidlertid ikke åpenbart for publikum hvem som ville gå ut av finalen som vinner. Alle tre finalistene hadde sine styrker og svakheter i finaleøvelsene som innebar:

Semi gjorde utslaget

Blindsmaking av 10 drikkevarer i svart glass. Samtlige var nordiske, men der ble det skåret få poeng. Dekanteringen inneholdt flere trygge elementer, men også her var det feller å gå i som at det var vanskelig å se årgangen på flaskene og alle tre flaskene som stod på bordet hadde forskjellig årgang. Videre skulle kandidatene beskrive to typer kaffe og anbefale passende digestif til.

Den avsluttende finaleøvelsen var å avsløre identiteten til 10 bilder av vinpersoner og vingårder.

I følge vinkelnerforeningens president Heini Petersen var det Simons innsats i semifinalen gjorde utslaget. Han fikk nærmest full uttelling i servering av musserende vin samt retting av vinliste. I kvartfinalen var det en svært vanskelig teoriprøve med 60 spørsmål samt en blindsmaking.

Må jobbes hardere

Jurymedlem Francesco Azzarone som representerte Norge i VM tidligere i år og snart skal gjøre det samme i EM for sommelierer, understreker at til tross for at nivået på nordisk er bra, må det jobbes veldig hardt framover før man er på internasjonalt nivå.

Det var andre gang Simon deltok i nordisk og Heidis andre konkurranse overhodet etter andreplassen i NM tidligere i år. Siden Simon vant nordisk nå, kan han ikke stille for Norge en gang til. Så det stilles derfor store forventinger til Heidi i neste kvalifisering til nordisk som skjer i forbindelse med NM 2014.

LES MER: NM for vinkelnere 2013

Foto: Sune Eriksen

 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik kan du også nyte portvin
Ukens drink
Taylor’s sour

Slik kan du også nyte portvin

Sammen med gin og lime blir den frisk, men beholder fylden, dybden og sødmen fra portvinen. Nå kan høsten bare ta helt over.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser
Dagens rett
Toscansk kylling Pollo alla toscana som i Italia

Når råvarene er av topp kvalitet, trenger du bare noen få ingredienser

Denne toscanske kyllingoppskriften er det beste beviset på det.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her