Ny norsk vinkelnerseier

Ny norsk vinkelnerseier

Simon Zimmermann er nordisk vinkelnermester.

Det ble en sterk norsk innsats i årets Nespresso Nordisk Mesterskap for Vinkelnere med Simon Zimmermann fra Lysebu på førsteplass og Heidi Iren Hansen, Norsk Sommelier Utdannelse/Bagatelle på tredjeplass. Midt mellom dem plasserte svenske Fredrik Hierner seg. Han jobber for tiden på Mash i København.

LES MER: Norsk seier i nordisk 2012

Det var imidlertid ikke åpenbart for publikum hvem som ville gå ut av finalen som vinner. Alle tre finalistene hadde sine styrker og svakheter i finaleøvelsene som innebar:

Semi gjorde utslaget

Blindsmaking av 10 drikkevarer i svart glass. Samtlige var nordiske, men der ble det skåret få poeng. Dekanteringen inneholdt flere trygge elementer, men også her var det feller å gå i som at det var vanskelig å se årgangen på flaskene og alle tre flaskene som stod på bordet hadde forskjellig årgang. Videre skulle kandidatene beskrive to typer kaffe og anbefale passende digestif til.

Den avsluttende finaleøvelsen var å avsløre identiteten til 10 bilder av vinpersoner og vingårder.

I følge vinkelnerforeningens president Heini Petersen var det Simons innsats i semifinalen gjorde utslaget. Han fikk nærmest full uttelling i servering av musserende vin samt retting av vinliste. I kvartfinalen var det en svært vanskelig teoriprøve med 60 spørsmål samt en blindsmaking.

Må jobbes hardere

Jurymedlem Francesco Azzarone som representerte Norge i VM tidligere i år og snart skal gjøre det samme i EM for sommelierer, understreker at til tross for at nivået på nordisk er bra, må det jobbes veldig hardt framover før man er på internasjonalt nivå.

Det var andre gang Simon deltok i nordisk og Heidis andre konkurranse overhodet etter andreplassen i NM tidligere i år. Siden Simon vant nordisk nå, kan han ikke stille for Norge en gang til. Så det stilles derfor store forventinger til Heidi i neste kvalifisering til nordisk som skjer i forbindelse med NM 2014.

LES MER: NM for vinkelnere 2013

Foto: Sune Eriksen

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen