Nye branner truer Napa

Nye branner truer Napa

Det er området Lake County i Nord-California som herjes av brann. Man frykter spredning til Napa.

Allerede er Howell Mountain i den høyereliggende delen av Napa evakuert, melder Decanter.com. Det er den fjerde, men verste brannen så langt i år og i Lake County alene. Årsaken er den langvarige tørken som er en av vinstaten Californias aller største utfordringer.

Dusinvis av vingårder med tilhørende vinmarker er rammet av evakueringen. De som har kunnet returnere til sine vingårder, opplever at selv om det ikke er store skader, så er druene som ennå ikke var høstet ødelagt av røyk.

Hva effekten av brannene blir på årets vinhøst i California er for tidlig å si, men med 5.000 branner allerede, er det klart at det ikke blir lystig lesning. Om det er en trøst, var 2008 verre. Den gangen brant et areal seks ganger større enn årets.

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen