Nye håndplukkede perler

Innovasjon Norge har plukket ut 15 særegne kurs- og konferansesteder som nå kan kalle seg Håndplukket i 2009 og 2010.
Redaksjonen
23 Februar 2009 - 10:00

Målsetningen er å gjøre disse stedene bedre kjent, og dermed medvirke til økt salg og bedret lønnsomhet for den enkelte bedrift.
 
De Håndplukkede er ekte og autentiske steder der gjestene kan oppleve kultur og norske tradisjoner på en ny og spennende måte. De har alle sin egenart og sjel, og det stilles strenge krav til kvalitet i alle ledd.
 
Prosjektet videreføres to nye år, og baserer seg på et samarbeid mellom landbruket og Innovasjon Norge. Landbruks- og matdepartementet delfinansierer prosjektet.
 
Skreddersyr
Håndplukket er et nettverksprosjekt for særegne og annerledes kurs og konferansesteder som skreddersyr møter og insentivreiser for bedrifter.
 
- Å bli Håndplukket er en hedersbevisning. Disse små perlene representerer noe av det beste Norge kan by på innen kurs og konferanser, sier direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin i en pressemelding.
 
Faglig nettverk
Håndplukket er et faglig nettverk der medlemmene kan videreutvikle og profesjonalisere seg, og samtidig utveksle erfaringer. Innovasjon Norge har god erfaring med slike nettverk, og mener de bidrar til bedre resultater for de bedriftene som deltar.
 
Kortreist mat
Prosjektet Håndplukket startet opp i 2002, og har siden da blitt forlenget med nye deltagere annet hvert år. Håndplukket vektlegger steder med et vennlig og tilstedeværende vertskap, gode møteromsfasiliteter, en varm atmosfære, spennende aktiviteter og med fokus på matopplevelser, gjerne basert på kortreist mat og lokale råvarer.
 
De 15 Håndplukkede bedriftene for 2009/2010 er
Ongajoksetra, Finnmark
Klokkergården Kystturisme AS, Nordland
Kongsvold Fjeldstue, Sør-Trøndelag
Knutholmen A/S, Sogn og Fjordane
Walaker Hotell, Sogn og Fjordane
Bekkjarvik Gjestgiveri, Hordaland
Ramsvig Handelsstad AS, Rogaland
Per Gynt-Gården, Oppland
Helgaker Gård, Oppland
Øvre Vang Gård, Oppland
Hoel Gård, Hedmark
Harahorn, Buskerud
Ringnes Gård, Buskerud
Kringler, Akershus
Røyland Gård, Aust-Agder

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her