Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Du kan godt hente fram gamle rødvinsfavoritter etter sommertørken, for septembernyhetene har lite å by på for den rødvinssugne. Her er de røde nyhetene.
Redaksjonen
31 August 2006 - 15:00

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

 

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

>>>

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Kjedelig rødt
Siden vi skriver september, forbereder den norske befolkning seg på høsten - hvilket betyr rødt i glasset. Etter å ha tyllet i seg store mengder hvitt og rosé gjennom en rekorddeilig sommer, er ganene forberedt på mer tanniner og mørkere aromaer. Blant nyhetene er det imidlertid lite rødt å hente med mindre du har lyst til å bruke mange hundrelapper på en pomerol.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 2. september 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

 

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

>>>

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Rødvin:

+
Ch. La Rose Figeac 2000
Ch. La Rose Figeac
Frankrike - Pomerol
10246 Vectura - kr 418,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Robert Prizelius
Farge og duft: Dyp mørk rød med lys kant. Fin dyp duft med røde og mørke bær, solbær, plommer, cedertre, lær og elegante fataromaer.
Smak: Edlet anslag, flott harmoni mot duften, nydelig fatpreg og noe animalskhet i finishen, sitter godt. (2000)
Mat: Rike viltretter.
Vurdering: En elegant og relaivt bløt pomerol som vil utvikle seg videre i fire år - minst. Verd prisen? 88 p (2000)
Laget av: 80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. fatlagring, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Ch. Petit Village 2000
Ch. Petit Village
Frankrike - Pomerol
10247 VSD - kr 849,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Vinarius
Farge og duft: Tett mørk rød med brunlig kant. Rik flott duft med masse røde og mørke skogsbær, lær, tobakk, kaffe og fatkrydder samt noe matjord.
Smak: Balansert rik smak som følger duften, i tillegg noe sødme som lakris, bløte tanniner, sitter lenge
Mat: Rike kjøttretter.
Vurdering: En stor og god pomerol som holder i minst seks år til. Men prisen er høy. 89 p (2000)
Laget av: 76% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. fatlagring (65% nye fat, 35% et år gamle fat), 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Bourgogne Pinot Noir 2005
Chanson Père & Fils
Frankrike - Bourgogne
10157 Vectura - kr 117,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Arvid Nordquist Norge
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde og mørke skogsbær, plommer, jordsmonn og noe fat.
Smak: Ren saftig smak med noe druekarakter. (2005)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: En god billigburgunder som er best nå. Godt kjøp. 84 p(2005)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. fatlagring for deler av vinen, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Vale de Raposa 2004
Domingos Alves de Sousa
Portugal - Douro
10161 Egen distribusjon - kr 118,20 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
VinoVinVinho
Farge og duft: Mørk rød. Fine aromaer av både røde og mørke bær, urter og jordsmonn.
Smak: Fin saftig smak med god balanse mot duften, middels fylde med fine tanniner og svakt innslag av plommer i ettersmaken. (2004)
Mat: Lam.
Vurdering: En god matvin som er best innen to-tre år. Meget godt kjøp. 85 p (2004)
Laget av: 50% Touriga Nacional, 35% Tinta Cão, 15% Tinta Roriz
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Duboeuf Moulin-à-Vent 2005
Georges Duboeuf
Frankrike - Moulin à Vent
10158 Vectura - kr 122,30 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Robert Prizelius
Farge og duft: Purpur. Nydelig duft av skogsbær. Krydder, urter og jordsmonn.
Smak: Elegant og saftig smak med fin fasthet og noe tanniner i slutten. (2005)
Mat: Lyst kjøtt, også rikere typer som perlehøne og fasan.
Vurdering: En god vin soom vil utvikle seg videre i minst et år til. Må serveres ved 14 grader. Meget godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Les Voconces Cairanne 2003
Cave de Cairanne
Frankrike - Côtes du Rhône Villages
40390 Vectura - kr 127,70 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Red & White
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft av røde og mørke bær, moreller, plommer og varm jord.
Smak: Fin balansert smak, middels fylde, behagelige tanniner i finishen. (2003)
Mat: Lam.
Vurdering: En god matvin som er best innen to år. Meget godt kjøp. 86 p (2003)
Laget av: 45% Grenache, 25% Mourvèdre, 20% Syrah, 10% Carignan
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 12 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Moillard Chénas 2005
Moillard
Frankrike - Chénas
10242 Vectura - kr 128,30 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Christiania Vin & Brennevin
Farge og duft: Ung blårød. Delikat duft med flotte bærnyanser.
Smak: Ren saftig balansert smak med bløte typeriktige tanniner. (2005)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: En behagelig beaujolais som er best innen et år. Godt kjøp. 84 p (2005)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Bichot Juliénas 2005
Albert Bichot
Frankrike - Juliénas
10243 Vectura - kr 132,40 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Red & White
Farge og duft: Blårød. Ren flott duft med noe urter og jordsmonn.
Smak: Saftig balansert smak, harmonisk og leskende tvers gjennom. (2005)
Mat: Drikkevin, spekeskinke.
Vurdering: Vinner på sin fine og elegante saftighet. Må serveres lett avkjølt, maks. 14 grader. Godt kjøp. 85 p (2005)
Laget av: 100% Gamay
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

O'Leary Walker Shiraz 2005
O'Leary Walker Wines
Australia - Clare Valley/McLaren Vale
10126 Vectura - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Strag
Farge og duft: Tett mørk rød. Røde og mørke bær, skogsbær, eukalyptus og søtlig fatkrydder.
Smak: Saftig anslag, mye bær og litt anis, middels fylde, strammer seg inn mot slutten med en del fataromaer. (2005)
Mat: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: En god australsk matvin for nåkonsum. Godt kjøp. 84 p (2005)
Laget av: 100% Shiraz
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. fatlagring, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Ch. la Potence 2001
B.&M. Berning
Frankrike - Bordeaux
15339 Vectura - kr 145,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær, skogsbær, men også mye solbær, skogbunn og urter.
Smak: Bløtt saftig anslag, følger duften, middels fylde, snille tanniner. (2001)
Mat: Svin, lam.
Vurdering: En litt vel rett frem bordeaux. Best innen et år. Verd prisen. 83 p (2001)
Laget av: 70% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 7-8 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Ch. La Rose Figeac 1995
Ch. La Rose Figeac
Frankrike - Pomerol
10979 Cuveco - kr 499,70 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Utviklet duft med modne bærtoner, tobakk, fatkrydder og jordsmonn.
Smak: Utviklet smak, varm og myk som duften, middels fylde. (1995)
Mat: Lam, lettere vilt.
Vurdering: En overraskende utviklet 1995 som skuffer en del. Best nå. For dyr. 84 p (1995)
Laget av: 80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. fatlagring
Bestill her:

Ch. Certan Giraud 1998
Ch. Certan Giraud
Frankrike - Pomerol
10245 VSD - kr 640,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Farge og duft: Dyp mørk rød med brunlig kant. Mørke bær, solbær, moreller, cedertre, lær og eik.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, harmonisk og fyldig, sitter lenge. (1998)
Mat: gode retter med rødt kjøtt.
Vurdering: En god pomerol som mangler litt for å nå opp. Holder fire år til. For dyr. 86 p (1998)
Laget av: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 15 md. fatlagring, 15 md. flaskemodningfør salg
Bestill her:

÷
La Blaquière 2005
Vilaro
Frankrike - Hérault
11256 Cuveco - kr 269,00 (300cl)
Basisutvalg (Test)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Ung mørk rød. Ren duft av mørke bær og noe krydder.
Smak: Bløt saftig og bærpreget smak. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Meget godt kjøp. 81 p (2005)
Laget av: 60% Carignan, 30% Cinsault, 10% Grenache
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷
Barão de Vilar 2005
Freixo de Numão
Portugal - Douro
10159 Vectura - kr 76,10 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Robert Prizelius
Farge og duft: Ung mørk rød med blå kant. Fin duft av røde og mørke bær, kirsebær, plommer og noe jordsmonn.
Smak: Stramt anslag, grei balanse, bløt finish. (2005)
Mat: Enkle kjøttretter.
Vurdering: En god billigvin som er best nå. Meget godt kjøp. 83 p (2005)
Laget av: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barocca
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷
Carta Vieja Carmenère 2005
Viña Carta Vieja
Chile - Colchagua
10154 Vectura - kr 79,80 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Eurowine
Farge og duft: Mørk ung rød. Mørke bær og urter.
Smak: Føplger duften, noe røyk og krydder mot slutten. (2005)
Mat: Enkle retter.
Vurdering: En grei vin for nåkonsum. Meget godt kjøp. 81 p (2005)
Laget av: 100% Carmenère
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Antane Chianti 2004
S.C. S.p.A
Italia - Toscana
10239 Vectura - kr 89,50 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Palmer & Co
Farge og duft: Ung tett mørk purpur. Røde bær, kirsebær og jordsmonn.
Smak: Saftig smak med en del kirsebærfrukt og krydder. (2004)
Mat: Pasta.
Vurdering: En grei billigchianti for nåkonsum. Meget godt kjøp. 82 p (2004)
Laget av: 80% Sangiovese, 10% Canaiolo Nero, 10% Trebbiano
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Léon Galhaud Syrah 2004
Léon Galhaud
Frankrike - Oc
15336 Vectura - kr 90,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Blårød. Behagelig duft av mørke bær og skogsbær.
Smak: Ren saftig smak, bløt fylde, snille tanniner. (2004)
Mat: Lyst kjøtt.
Vurdering: En grei vin for nåkonsum. Meget godt kjøp. 83 p (2004)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 8 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Malvis Tinto 2005
Quinta do Portal
Portugal - Douro
10160 Vectura - kr 90,40 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
The Scandinavian Negotiators
Farge og duft: Purpur. Fin ren duft av røde og mørke bær samt jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, meget stramt midtparti gir en svært tørr munnfølelse. (2005)
Mat: Gryter.
Vurdering: Ikke helt balansert, vil kanskje mykne i løpet av det neste året? Verd prisen. 81 p (2005)
Laget av: 40% Touriga Franca, 30% Tinta Roriz, 30% Tinta Barroca
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷
Navasqüés Tempranillo 2005
Bod. del Conde de Navasqüés
Spania - Navarra
15348 Vectura - kr 91,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Robert Prizelius
Farge og duft: Purpur. Ung bærpreget duft med mye mørke bær.
Smak: Saftig , middels fyldig, litt tørre stramme tanniner mot slutten. (2005)
Mat: Gryter med en del fedme.
Vurdering: Best nå. Verd prisen. 81 p (2005)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷
Lenz Moser Selection Blaufränkisch 2004
Lenz Moser
Østerrike - Mittelburgenland
10165 Vectura - kr 100,10 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Farge og duft: Ung blårød. Røde bær, kirsebær og urter.
Smak: Lett saftig smak med urter og krydder, tørr finish. (2004)
Mat: Gryter.
Vurdering: Grei nok. Best innen et år. Vel verd prisen. 82 p (2004)
Laget av: 100% Blaufränkisch
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Ch. la Graula 2002
Earl J. Paul & Alice Bessette
Frankrike - Bordeaux
15337 Vectura - kr 102,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Mørk kjerne med lysere kant. Bløt duft av røde og mørke bær samt jordsmonn.
Smak: Bløtt anslag, enkel og ren, snille om enn litt grønne tanniner. (2002)
Mat: Svin med saus.
Vurdering: Kunne hatt mer sjarm. Knapt verd prisen. 80 p (2002)
Laget av: 80% Merlot, 10% Cabernet Franc, 9% Cabernet Sauvignon, 1% Malbec
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷
Domaine de Lavail Carignan 2003
Domaine de Lavail
Frankrike - Côtes Catalanes
15334 Vectura - kr 102,50 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød. Modne røde bær samt noe grønne toner.
Smak: Saftig anslag, noe syrlighet i midten. (2003)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: Bør serveres lett avkjølt. Knapt verd prisen. 80 p (2003)
Laget av: 100% Carignan
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 5 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Domaine Dupasquier Bourgogne Pinot Noir 2005
Dom. Dupasquier
Frankrike -Bourgogne
10138 Vectura - kr 106,40 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød med ung lys kant. Bløt duft av røde og mørke bær samt litt matjord.
Smak: Ren saftig smak med gode syrer og tanniner, litt mørke skogsbær i finishen. (2005)
Mat: Drikkevin.
Vurdering: En enkel burgunder som er best nå. Verd prisen. 81 p (2005)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Ch. Gressina 2005
Ch. Gressina 2005
Frankrike - Bordeaux
15338 Vectura - kr 107,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Eurowine
Farge og duft: Purpur. Enkel duft av røde og mørke bær, paprika og jordsmonn.
Smak: Ung saftig smak med en del bær, middels fylde, sitter litt. (2005)
Mat: Gryter.
Vurdering: En ung bordeaux som holder et år til. Verd prisen. 81 p (2005)
Laget av: 75% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷
Mandolin Merlot 2005
Mandolin Vintners
USA - California
15343 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gavin
Farge og duft: Mørk rød med blålig kant. Saftig røde og mørke bær, særlig skogsbær og noe fat.
Smak: Følger duften, men fatet er mer fremtredende, bløt finish. (2005)
Mat: Grillmat.
Vurdering: En enkel og lettdrikkelig vin som er best nå. Verd prisen. 82 p (2005)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. fatlagring, 4 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Ceregio Sangiovese di Romagna Superiore 2004
Fattoria Zerbina
Italia - Emilia Romagna
15303 Cuveco - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær samt jordsmonn og en antydning til grønt.
Smak: Stram enkel smak, bløte tanniner. (2004)
Mat: Pizza.
Vurdering: En enkel rødvin for nåkonsum. Knapt verd prisen. 82 p (2004)
Laget av: 100% Sangiovese
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, kun 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Waterstone Merlot 2003
Waterstone Vintners
USA - Napa
15342 Vectura - kr 179,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gavin
Farge og duft: Mørk rød. Røde og mørke bær samt trevirke og fatkrydder.
Smak: Saftig bærpreget anslag, strammer seg inn med en del fatpreg fra midten og ut, tørr finish med noe røyk og sjokolade. (2003)
Mat: Grillet kjøtt.
Vurdering: Best innen to år. Knapt verd prisen. 83 p (2003)
Laget av: 100% Merlot
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. fatlagring, 8 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷
Baron de Ley Gran Reserva 1996
Baron de Ley
Spania - Rioja
33779 Vectura - kr 198,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Mørk rød med brun kant. Moden duft av mørke og røde bær, syltetøy, trevirke, tobakk og vanilje.
Smak: Følger duften, svært moden stil, bløt finish. (1996)
Mat: Lam med sjysaus.
Vurdering: For den som liker meget modne viner. Knapt verd prisen. 83 p (1996)
Laget av: 100% Tempranillo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md. lagring i nye amerikanske og franske eikefat, 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
KWV Cabernet Sauvignon Merlot 2005
KWV
Sør-Afrika - Western Cape
15309 Vectura - kr 90,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Arvid Nordquist Norge
Farge og duft: Mørk rød med dyp kjerne. Varme røde og mørke bær.
Smak: Følger duften, saftig med litt grønne tanniner. (2005)
Mat: Gryter.
Vurdering: Trekk for grønnpreg. Verd prisen. 79 p (2005)
Laget av: 60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 2 md. fatlagring
Bestill her:

+
Ravanal Carmenère 2005
Viña Ravanal
Chile - Colchagua
10153 Vectura - kr 104,90 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
World Wines
Farge og duft: Dyp purour. Masse mørke bær, paprika og urter samt fat.
Smak: Følger duften, i tillegg har den noe balsamaktige aromaer. (2005)
Mat: Gryter.
Vurdering: Litt spesiell. Best nå. Knapt verd prisen. 77 p (2005)
Laget av: 100% Carmenère
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring (fransk eik) for deler av vinen, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+
Raizes 2004
Quinta da Abrigada
Portugal - Estremadura
10163 VSD - kr 109,80 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Bravino
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Ung ren fruktig duft med litt urter.
Smak: Stram syrlig og litt vel enkel smak. (2004)
Mat: Gryter.
Vurdering: Best nå. Knapt verd prisen. 77 p (2004)
Laget av: 50% Castelão, 25% Touriga Nacional, 25% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 2,5 md. i nye portugisiske eikefat, 20 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

San Gaudenzio Barbera d'Asti
Cant. San Gaudenzio
Italia - Piemonte
15355 Vectura - kr 83,30 (75cl)
Basisutvalg (Test)
BK-Trading
Farge og duft: Rød med ung kant. Røde bær, kirsebær og urter.
Smak: Svært enkel og frisk smak. (UÅ)
Mat: Alene.
Vurdering: En usedvanlig enkel barbera. Knapt verd prisen. 75 p (UÅ)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

Du befinner deg her:

 

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

 

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

>>>

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her