Odd-Einar Berdal vant Licor 43-mesterskapet

Etter mye smaking og synsing fra dommerpanelet var det til slutt Odd-Einar Berdal fra Restaurant Eik i Oslo som gikk seirende ut av årets Licor 43-mesterskap.
Redaksjonen
14 Juni 2004 - 02:00

 
Mesterskapet, som ble avholdt på Rex i Oslo, hadde til hensikt å avdekke den beste drinken basert på Licor 43. Av de påmeldte konkurrentene var 15 deltakere plukket ut for finalen.

Drinkene hadde svært variert karakter, både i smak og utseende. Likeledes var uenigheten de seks dommerne imellom til å ta og føle på. Den som imidlertid til slutt trakk det gjeveste strået var Odd-Einar Berdal fra Restaurant Eik. Hans vinnerdrink hadde en ekte sommerdrinks kvaliteter; lekker rød, med en betagende aroma av rose og muskat. Smaken hintet klart i retning av sommerens friske bringebær.

På andre plass kom Kenneth Bareksten fra Møllehaven AS i Moss. Hans "El Borracho" kom hårfint bedre ut av det enn "Flying Jann" fra Jann-Inge Nilssen, Grand Bar i Tromsø. Like fullt tre sterke kandidater til sommerens oppdagelsesferd i drinkenes verden.

Licor 43-mesterskapet ble arrangert av den norske importøren, Saga Trading.

Her får du oppskriftene på alle de tre vinnerdrinkene:

1. premie

Ingredienser:
4 cl. Licor 43
1 cl. Sukkerlake
8 friske Bringebær
2 dråper Angostura Bitter
Nyrevet Muskat

Fremgangsmåte:
Benytt martiniglass.
Frappe (på knust is) Bringebær muddles, angostura og is. Licor 43 helles over og alt shakes hardt.
Garneres med revet muskatnøtt rett over ferdig drink og 2 bringebær

Odd-Einar Berdal,
Restaurant Eik / Savoy Bar i Oslo
Vinner av Licor 43-mesterskapet 2004

2. premie

Ingredienser:
2 cl. Licor 43
2 cl. Finlandia Cranberry vodka
1 cl. Mango Monin
2-3 cl. Oceanspray Cranberry juice

Fremgangsmåte:
Benytt cocktail/rocksglass.
Shakes, serveres med knust is.
Pynt med to bjørnebær og mynteblader i et stort rocksglass.

Kenneth Bareksten, Møllehaven i Moss
Nr. 2 i Licor 43-mesterskapet 2004

3. premie

Ingredienser:
2 cl. Licor 43
2 cl. London Hill Gin
4 cl. Sun-Ripe
Fylles opp med Sprite

Fremgangsmåte:
Benytt longdrinkglass.
Mikses. Hel Limeskive snittes og settes på kanten av glasset.

Jann-Inge Nilssen, Grand Bar i Tromsø
Nr. 3 i Licor 43-mesterskapet 2004
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her