Øl
Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Bådin fra Bodø og Borg Brugghus fra Reykjavik forbereder seg nå til å møtes i finalen som kan bli et oppgjør mellom vikinger.
Aase E. Jacobsen
22 Oktober 2016 - 14:04

Bådin tok en 2-1 seier over Kinn i semifinalen av årets Bryggeribråk på Håndverkstuene som til sammen har involvert 24 bryggerier, fra alle nordiske land.

Frykter islendingene

Dermed skal bodøbryggeriet møte islandske Borg Brugghus i finalen kommende mandag.

-Vi er bekymret for hva islendingene kommer til å stille opp med, sier Andreas Myrvold, daglig leder og oppvasker, som er hans egen stillingsbeskrivelse.

Islendingene er ikke bare kjent for sitt fotballag, men nå også for sitt øl som ikke er som alle andres øl. De tilsetter mer enn gjerne uvante ingredienser som tørrfisk og vulkansk aske.

Men bodøbryggerne lar seg ikke skremme. Troen på eget brygg og med stoltheten knyttet til byens fotballag Bodø-Glimt i ryggmargen, gjør at de går løs på oppgaven med dødsforakt. Og det til tross for at seieren ikke kunne kommet på et mer ubeleilig tidspunkt.

Kjører fotballkortene?

-Vi har nesten solgt oss tomme for øl, men vi skal få det til, hevder Andreas som sammen med kollega Thomas Strøm i de nærmeste dagene skal teste sortimentet mot finalemenyen.

Til lammelår med karamellisert løkterte var det Kinns Julepryl-blanding som stakk av med seieren foran Bådin Vestfjorden IPA.

Mens de innledende rundene har hatt tre retters menyer som byggeriene skal sette øl til, er det fire retter i finalen. Sannsynligheten for at Bådin kommer til å satse alle fotballkortene denne gangen er stor.

Bådins spesialserie med gjestebryggere hvor etikettdesignet er inspirert av vintage fotballkort, er så langt laget i tre utgaver, Erlann Eldorsen med Still Smokin' Rauchbier, Kjetil Jikiun med en Independent Imperial Stout og Espen Lothe med Beer & Lothing In Bodø Belgian Dubbel. Dette siste ølet ble brukt i et blandet utgave i semifinalen mot Kinn (som også stilte med bare blandete øl), men i finalen blir det kanskje ren vare. De som har sikret seg billetter til finalen 24. oktober får smake.

Årets Bryggeribråk er tredje runde av denne populære mandagsaktiviteten på Håndverkerstuene. Primus motor er daglig leder Hans Tryggvasson som sammen med personalet er blitt enige om en ny runde i 2017.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her