Thomas Strøm, Bådin, Hans Tryggvasson, Håndverkerstuene og Espen Lothe, Kinn.
Øl
Thomas Strøm, Bådin, Hans Tryggvasson, Håndverkerstuene og Espen Lothe, Kinn.

Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Bådin fra Bodø og Borg Brugghus fra Reykjavik forbereder seg nå til å møtes i finalen som kan bli et oppgjør mellom vikinger.

Bådin tok en 2-1 seier over Kinn i semifinalen av årets Bryggeribråk på Håndverkstuene som til sammen har involvert 24 bryggerier, fra alle nordiske land.

Frykter islendingene

Dermed skal bodøbryggeriet møte islandske Borg Brugghus i finalen kommende mandag.

-Vi er bekymret for hva islendingene kommer til å stille opp med, sier Andreas Myrvold, daglig leder og oppvasker, som er hans egen stillingsbeskrivelse.

Islendingene er ikke bare kjent for sitt fotballag, men nå også for sitt øl som ikke er som alle andres øl. De tilsetter mer enn gjerne uvante ingredienser som tørrfisk og vulkansk aske.

Men bodøbryggerne lar seg ikke skremme. Troen på eget brygg og med stoltheten knyttet til byens fotballag Bodø-Glimt i ryggmargen, gjør at de går løs på oppgaven med dødsforakt. Og det til tross for at seieren ikke kunne kommet på et mer ubeleilig tidspunkt.

Kjører fotballkortene?

-Vi har nesten solgt oss tomme for øl, men vi skal få det til, hevder Andreas som sammen med kollega Thomas Strøm i de nærmeste dagene skal teste sortimentet mot finalemenyen.

Til lammelår med karamellisert løkterte var det Kinns Julepryl-blanding som stakk av med seieren foran Bådin Vestfjorden IPA.
Til lammelår med karamellisert løkterte var det Kinns Julepryl-blanding som stakk av med seieren foran Bådin Vestfjorden IPA.

Mens de innledende rundene har hatt tre retters menyer som byggeriene skal sette øl til, er det fire retter i finalen. Sannsynligheten for at Bådin kommer til å satse alle fotballkortene denne gangen er stor.

Bådins spesialserie med gjestebryggere hvor etikettdesignet er inspirert av vintage fotballkort, er så langt laget i tre utgaver, Erlann Eldorsen med Still Smokin' Rauchbier, Kjetil Jikiun med en Independent Imperial Stout og Espen Lothe med Beer & Lothing In Bodø Belgian Dubbel. Dette siste ølet ble brukt i et blandet utgave i semifinalen mot Kinn (som også stilte med bare blandete øl), men i finalen blir det kanskje ren vare. De som har sikret seg billetter til finalen 24. oktober får smake.

Årets Bryggeribråk er tredje runde av denne populære mandagsaktiviteten på Håndverkerstuene. Primus motor er daglig leder Hans Tryggvasson som sammen med personalet er blitt enige om en ny runde i 2017.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen