Øl
Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Det brygger opp til et tøft oppgjør i Årets Bryggeribråk

Bådin fra Bodø og Borg Brugghus fra Reykjavik forbereder seg nå til å møtes i finalen som kan bli et oppgjør mellom vikinger.
Aase E. Jacobsen
22 Oktober 2016 - 14:04

Bådin tok en 2-1 seier over Kinn i semifinalen av årets Bryggeribråk på Håndverkstuene som til sammen har involvert 24 bryggerier, fra alle nordiske land.

Frykter islendingene

Dermed skal bodøbryggeriet møte islandske Borg Brugghus i finalen kommende mandag.

-Vi er bekymret for hva islendingene kommer til å stille opp med, sier Andreas Myrvold, daglig leder og oppvasker, som er hans egen stillingsbeskrivelse.

Islendingene er ikke bare kjent for sitt fotballag, men nå også for sitt øl som ikke er som alle andres øl. De tilsetter mer enn gjerne uvante ingredienser som tørrfisk og vulkansk aske.

Men bodøbryggerne lar seg ikke skremme. Troen på eget brygg og med stoltheten knyttet til byens fotballag Bodø-Glimt i ryggmargen, gjør at de går løs på oppgaven med dødsforakt. Og det til tross for at seieren ikke kunne kommet på et mer ubeleilig tidspunkt.

Kjører fotballkortene?

-Vi har nesten solgt oss tomme for øl, men vi skal få det til, hevder Andreas som sammen med kollega Thomas Strøm i de nærmeste dagene skal teste sortimentet mot finalemenyen.

Til lammelår med karamellisert løkterte var det Kinns Julepryl-blanding som stakk av med seieren foran Bådin Vestfjorden IPA.

Mens de innledende rundene har hatt tre retters menyer som byggeriene skal sette øl til, er det fire retter i finalen. Sannsynligheten for at Bådin kommer til å satse alle fotballkortene denne gangen er stor.

Bådins spesialserie med gjestebryggere hvor etikettdesignet er inspirert av vintage fotballkort, er så langt laget i tre utgaver, Erlann Eldorsen med Still Smokin' Rauchbier, Kjetil Jikiun med en Independent Imperial Stout og Espen Lothe med Beer & Lothing In Bodø Belgian Dubbel. Dette siste ølet ble brukt i et blandet utgave i semifinalen mot Kinn (som også stilte med bare blandete øl), men i finalen blir det kanskje ren vare. De som har sikret seg billetter til finalen 24. oktober får smake.

Årets Bryggeribråk er tredje runde av denne populære mandagsaktiviteten på Håndverkerstuene. Primus motor er daglig leder Hans Tryggvasson som sammen med personalet er blitt enige om en ny runde i 2017.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her