OL-kokk fra Hamarøy

Trond Skogvoll fra Hamarøy er de norske OL-utøvernes kokk i Beijing.
Redaksjonen
18 August 2008 - 18:00

Det er ingen ny jobb for Skogvoll. Han har nemlig laget mat til olympiske utøvere fire ganger før.
 
Det er strenge retningslinjer for bruk av råvarer. Det gjør det umulig å eksperimentere med lokale, kinesiske spesialiteter.
 
- Det er en opplevelse å få være med som kokk, og jeg føler meg beæret over å ha blitt spurt, sier Skogvoll, som blir i Kina til slutten av august.
 
Flere oppgaver
Arbeidsoppgavene er å kvalitetssikre det lokale kjøkkenet med hensyn til hygiene og bruk av råvarer, samt å være kokk for de norske utøverne.
 
- Jeg og kollega Ståle Johansen har kokkeansvaret. Det er Olympiatoppen ved Idrettshøyskolen i Oslo som har engasjert meg, sier Skogvoll.
 
Første gang Trond Skogvoll lagde mat for idrettsutøvere var i 1996.
 
- Da spurte Arne Brimi meg om jeg ville jobbe for ham under kick off for alpinlandslaget i OL i 1996. Jeg gjorde det mest for erfaringens skyld, for betalingen var kun en jakke, sier han.
 
Mye pasta
Pasta blir garantert en del av utøvernes kosthold i Kina. I tillegg til blant annet kyllingfilet tilberedt på utallige måter, ovnsbakt laks, wokede grønnsaker, alskens salater og helstekt indrefilet.
 
Variert meny
- Maten blir variert og satt sammen i samarbeid med en ernæringsekspert. Det er viktig for idrettsutøverne med gode protein- og karbohydratkilder. Men kos og trivsel er også viktig, så sjokolade og chips er helt klart ikke bannlyst. Vi har i tillegg med oss vaffeljernet, sier Skogvoll til an.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her