OL-kokk fra Hamarøy

Trond Skogvoll fra Hamarøy er de norske OL-utøvernes kokk i Beijing.

Det er ingen ny jobb for Skogvoll. Han har nemlig laget mat til olympiske utøvere fire ganger før.
 
Det er strenge retningslinjer for bruk av råvarer. Det gjør det umulig å eksperimentere med lokale, kinesiske spesialiteter.
 
- Det er en opplevelse å få være med som kokk, og jeg føler meg beæret over å ha blitt spurt, sier Skogvoll, som blir i Kina til slutten av august.
 
Flere oppgaver
Arbeidsoppgavene er å kvalitetssikre det lokale kjøkkenet med hensyn til hygiene og bruk av råvarer, samt å være kokk for de norske utøverne.
 
- Jeg og kollega Ståle Johansen har kokkeansvaret. Det er Olympiatoppen ved Idrettshøyskolen i Oslo som har engasjert meg, sier Skogvoll.
 
Første gang Trond Skogvoll lagde mat for idrettsutøvere var i 1996.
 
- Da spurte Arne Brimi meg om jeg ville jobbe for ham under kick off for alpinlandslaget i OL i 1996. Jeg gjorde det mest for erfaringens skyld, for betalingen var kun en jakke, sier han.
 
Mye pasta
Pasta blir garantert en del av utøvernes kosthold i Kina. I tillegg til blant annet kyllingfilet tilberedt på utallige måter, ovnsbakt laks, wokede grønnsaker, alskens salater og helstekt indrefilet.
 
Variert meny
- Maten blir variert og satt sammen i samarbeid med en ernæringsekspert. Det er viktig for idrettsutøverne med gode protein- og karbohydratkilder. Men kos og trivsel er også viktig, så sjokolade og chips er helt klart ikke bannlyst. Vi har i tillegg med oss vaffeljernet, sier Skogvoll til an.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen