Øl
Nå kan du få testet hjemmebrygget ditt

Nå kan du få testet hjemmebrygget ditt

Oslo Amatørbryggerlaug har fått støtte fra Helsedirektoratet til å la hjemmebryggere teste ølet sitt.
Aase E. Jacobsen
06 Juni 2016 - 10:07

Det er først og fremst for at hjemmebryggere skal få en mulighet til å måle faktisk alkoholinnhold i ølet sitt. Noe som er vanskelig uten profesjonelt utstyr, som er for kostbart for de fleste.

Bak initiativet Vit hva du drikker står Gustav Foseid og Per Øivind Arnesen, begge erfarne hjemmebryggere og med i Oslo Amatørbryggerlaug.

-Målet med prosjektet er å gi hjemmebryggere og andre ølinteresserte mer kunnskap om helseeffekter av øl og alkohol. Som en del av dette, skal Oslo amatørbryggerlaug bygge opp et laboratorium, i tillegg til å drive informasjonsarbeid og arrangere en konkurranse i å brygge øl med lite alkohol, sier de og legger til:

-Prosjektet er tredelt. Informasjon om hva som er i øl og skadevirkninger er første del, mens arbeidet med å bygge opp et laboratorium der hjemmebryggere kan få målt ølet sitt på skikkelig utstyr vil være den største delen. Bryggerlauget kjøper derfor inn alkoholmåleapparat som skal brukes både på bryggeriet og i samarbeid med andre hjemmebryggerlag landet over.

Med målemaskinen blir det ifølge de to hjemmebryggerne også mulig å gjennomføre hjemmebryggerkonkurranser i lavalkoholholdige øl og faktisk måle hva alkoholmengden i ølet, og det vil bli gjennomført både landsdekkende og lokale konkurranser - med statlige sponsede premier.

Prosjektet er landsdekkende, med Oslo Amatørbryggerlaug i spissen i samarbeid med Salten Bryggerlag, Nedre Romerike Bryggerlaug, Det gode øls klubb, Bergen ølfestival og Grenland Bryggerlag.

På bildet fv: Ken Robin Ruud og Gustav Foseid i Oslo Amatørbryggerlaug.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her