Ølgigant vil tappe i Norge

Brewery International søker norsk bryggeri for San Miguel.
11 November 2011 - 16:00

Importøren av San Miguel-øl vil øke satsingen i Norge. Nå leter Brewery International importerer etter steder å tappe ølet i Norge.

Et av alternativene er nedlagte Fredrikstad bryggeri. Det bekrefter salgs- og markedssjef i Brewery International, Helge Olsen, overfor NRK:

Importmarkedet i Norge utgjør bare ca 1 prosent, men vokser. Mens ølsalget av norsk øl stuper, har det samlede ølsalget økt med 160 prosent i Norge i løpet av de siste fem årene.

I dag kommer San Miguel i containere fra et lisensiert bryggeri i Spania, mens importøren nå ønsker å tappe øl direkte på tankbil og kjøre det ut til kundene. Dagens ordning med containerskip, er både tungvindt og lite økonomisk, sier Olsen.

- Først må vi frakte fatene hit, og deretter må vi frakte de tomme fatene tilbake. Derfor har vi nå begynt å analysere det norske markedet, sier han og lokalene bør ligge i en radius på 20 mil rundt Oslo.

Konkurrenter og bransjeforeningen ønsker et tappeanlegg for spansk øl velkommen til Norge, hvis Brewery Internationals planer blir en realitet.

Hansa Borgs administrerende direktør frykter ikke at det blir hardere konkurranse på salg til butikkunder eller utelivsbransjen.

- Vi hilser selvfølgelig flere aktører hjertelig velkommen, alle som vil bidra til at det selges mer øl i det norske markedet, på bekostning av sterkere drikker som vin og sprit, sier Lars A. Midtgaard.

Det er hyggelig at norske forbrukere får smake forskjellige typer øl, sier direktør Petter Nome i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

- At det er flere utenlandske merker, ikke minst på polet, gjør at folk får øynene opp for det smaksmangfoldet som finnes.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her