Ønsket Yrkeslandslaget lykke til i EM

Kristin Halvorsen møtte det norske landslaget før avreise.
Redaksjonen
22 November 2010 - 18:20

- Dere har bevist at dere er de beste. Dere er forbilder for andre ungdom som vurderer å velge yrkesfag og jeg gleder meg til å møte dere igjen, sa, kunnskapsminister Kristin Halvorsen da hun møtte de norske EM-deltakerne før helgen.

Europamesterskapet avholdes i desember, og Norge stiller med 16 deltakere i 13 ulike fag. Yrkeslandslaget består av de beste lærlingene innenfor sitt fag, og er i hovedsak vinnere fra Yrkes-NM som ble arrangert på Lillehammer i oktober, skriver WorldSkills Norway i en pressemelding.

Kunnskapsministeren ønsket laget lykke til i den harde konkurransen mot lærlinger fra hele Europa.

- Vi setter pris på at kunnskapsministeren Halvorsen tar seg tid til oss, og ikke minst at hun var innom selve Yrkes-NM på Lillehammer. Det viser at regjeringen er opptatt av yrkesfagene. Yrkeslandslaget er de fremste av de fremste innenfor sitt fag. Vi kan sammen være stolte av at de reiser ut i verden med Norges flagg på brystet, sa Elisabeth Lange, sekretariatsleder i WorldSkills Norway.

I Lisboa skal det konkurreres mot 500 andre ungdommer fra hele Europa. Neste år er det VM i London. Forrige gang Norge deltok i EM ble laget nummer fire av i alt 30 nasjoner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her