Ønsket Yrkeslandslaget lykke til i EM

Kristin Halvorsen møtte det norske landslaget før avreise.

- Dere har bevist at dere er de beste. Dere er forbilder for andre ungdom som vurderer å velge yrkesfag og jeg gleder meg til å møte dere igjen, sa, kunnskapsminister Kristin Halvorsen da hun møtte de norske EM-deltakerne før helgen.

Europamesterskapet avholdes i desember, og Norge stiller med 16 deltakere i 13 ulike fag. Yrkeslandslaget består av de beste lærlingene innenfor sitt fag, og er i hovedsak vinnere fra Yrkes-NM som ble arrangert på Lillehammer i oktober, skriver WorldSkills Norway i en pressemelding.

Kunnskapsministeren ønsket laget lykke til i den harde konkurransen mot lærlinger fra hele Europa.

- Vi setter pris på at kunnskapsministeren Halvorsen tar seg tid til oss, og ikke minst at hun var innom selve Yrkes-NM på Lillehammer. Det viser at regjeringen er opptatt av yrkesfagene. Yrkeslandslaget er de fremste av de fremste innenfor sitt fag. Vi kan sammen være stolte av at de reiser ut i verden med Norges flagg på brystet, sa Elisabeth Lange, sekretariatsleder i WorldSkills Norway.

I Lisboa skal det konkurreres mot 500 andre ungdommer fra hele Europa. Neste år er det VM i London. Forrige gang Norge deltok i EM ble laget nummer fire av i alt 30 nasjoner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen