Matkurs og vinkurs

Vinkurs 17. oktober i Oslo

Opplev legendariske Riojaviner fra 70-, 80-, 90- og 2000-tallet
Foto: (Anthia Cumming)

Opplev legendariske Riojaviner fra 70-, 80-, 90- og 2000-tallet

Smak åtte viner fra Rioja hvorav fire er helt spesielle. Du blir nemlig servert utvalgte gran reserva-viner fra fire tiår: 1970, 1987, 1991 og 2004.
12 April 2016 - 00:03

Setter du pris på de bedre tingene i livet, må du få med deg denne enestående smakingen av toppviner fra Rioja.

Rioja er et av de mest klassiske vinområdene som er blitt legendarisk på grunn av sine lagringsdyktige viner. Denne kvelden får du smake noen av de beste fra dette berømte området.

Smak toppviner fra et av Riojas mest ikoniske vinhus

Denne kvelden får du oppleve utsøkte viner fra Bodegas Faustino, inkludert fire viner tilhørende Riojas toppnivå, nemlig gran reserva-viner tilbake til 1970 og fram til 2004.

Liora Levi. (Fotograf Lars M. Holand).

Foredragsholder denne kvelden er velkjente Liora Levi, tidligere norsk og nordisk vinkelnermester. Hun guider deg gjennom denne smakingen som omfatter hele åtte viner fra et av Spanias fremste vinhus. 

I tillegg lærer du alt om områdets historie og hva som gjør vinene herfra så ettertraktede. 

Grip anledningen til å oppleve hvordan en riojavin endrer karakter gjennom lagring og ulike årganger. Ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her