Øraas er årets Bondelagskokk

- Fremmer mangfold og lokale råvarer.

Kurt Sverre Øraas er tildelt prisen Årets nye Bondelagskokk. Ørass er kokk og daglig leder på Vertshuset Curtisen på Fredriksten festning i Halden. Tidligere er han to ganger blitt regionsmester i Ganefart - lokal mat langs veien.

Norges Bondelagskokk er en utnevnelse som er høyt verdsatt bland kokker og serveringssteder som er genuint interessert av hvor maten kommer fra, hvordan maten blir produsert og vise linken fra jord til bord, skriver Fylkesmannen i Østfold i en pressemelding. Det er åttende gang Norges Bondelag utnevner en bondelagskokk.

Valget av Øraas begrunnes blant annet med at han i en årrekke har vært opptatt av å fremme mangfoldet innen norsk matproduksjon generelt og råvarer fra Østfold og Akershus spesielt gjennom sitt engasjement i matnettverket Regional Matkultur, hvor han også er styremedlem.

Øraas sier han gleder seg til å fortsette med å lage god lokal mat i Østfold, videreutvikle og formidle kunnskap om maten fra fylket.

Han skal også ha ansvaret for å drifte kjøkkenet, restauranten med cateringsvirksomhet på Inspiria, tidligere Science Centeret i Østfold. Her skal maten lokal, sunn og produkter fra næringsmiddelbedriftene i Østfold være sentral. Sentralt i satsingen vil også Inspiria være som en opplæringsarena for alle elever i grunnskolen fra 1. til 10. trinn i hele fylket.

- Jeg håper kjøkkenet skal bidra til produktutvikling for lokale produsenter i regionen, bli et opplevelsessenter for store og små hvor de skal få vite mer om energi, miljø og helsespørsmål i forbindelse med mat og landbruk. Det er viktig å formidle matvarer til unge i eget fylke og i hele landet for den del, sier Kurt. S. Øraas.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen