Ørjan Johannessen sikret Norges 5. Bocuse-gull

Ørjan Johannessen sikret Norges 5. Bocuse-gull

Kaggestads metode funket. Fire års arbeid har gitt frukter for kokken fra Austevoll.

Ørjan Johannessen sikret seg hjelp av Johan Kaggestad i innspurten foran det 15. Bocuse d’Or. Som også er hans andre forsøk. Etter forrige gang fikk han en femteplass som han ikke var fornøyd med. Men denne gangen satt det virkelig for den hardtarbeidende kokken og hans unge commis, Jimmy Øien.

Les om hvordan Johan Kaggestad hjalp til seier

Til tv2.no sa coach Odd-Ivar Solvold rett etter at det norske teamet hadde levert kjøttretten, at han var 100 prosent fornøyd med smak og 95 prosent fornøyd med presentasjonen.

Ørjan Johannessens begge retter kom i de samme relativt duse fargene, med en og annen fargeklatt.

Her ser du bildene av Ørjan Johannessens seiersmeny:

Sprø fransk bekkørret fylt med kongekrabbe og hemmelig ingrediens formet som et egg.

Perlehøna – både bryst og lår - kom med steinsopp og fennikel. Fritert Gulløye-potet fylt med malt perlehøne og løk og «kledd» med perlehøneskinn. Syltet hvit løk fylt med fennikel og norske epler. Donut fylt med Hokkaido-gresskarpuré, beter og løk. Skorsonerrot bakt i pepperrotsaft og gratinert med sennepskrem. Perlehønereduksjon med estragontilsmakt tapioka og sennepsfrø.

Nummer to i verden

Norge haler nå innpå Frankrike i medaljestatistikken for det uoffisielle kokke-OL.

De tidligere norske gullvinnerne er Bent Stiansen i 1993, Terje Ness i 1999, Charles Tjessem i 2003 og Geir Skeie i 2009.

I år var det faktisk mange kandidater til gullet. Storfavoritten Sverige ble nummer tre og skuffelsen hos Tommy Myllymäki var stor til tross for at han nå er 10.000 euro rikere. Gleden var derimot mye større hos sølvvinner Philip Tessier fra USA som etter dag én av konkurransen var en av de største favorittene.

Det var første gang USA fikk medalje etter å ha deltatt hvert år siden starten. Forskjellen i poeng mellom Ørjan og Philip var bare 9 poeng, men det er mer regelen enn unntaket at det er tett i teten.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen