Ørjan Johannessen sikret Norges 5. Bocuse-gull

Ørjan Johannessen sikret Norges 5. Bocuse-gull

Kaggestads metode funket. Fire års arbeid har gitt frukter for kokken fra Austevoll.
Aase E. Jacobsen
28 Januar 2015 - 19:50

Ørjan Johannessen sikret seg hjelp av Johan Kaggestad i innspurten foran det 15. Bocuse d’Or. Som også er hans andre forsøk. Etter forrige gang fikk han en femteplass som han ikke var fornøyd med. Men denne gangen satt det virkelig for den hardtarbeidende kokken og hans unge commis, Jimmy Øien.

Les om hvordan Johan Kaggestad hjalp til seier

Til tv2.no sa coach Odd-Ivar Solvold rett etter at det norske teamet hadde levert kjøttretten, at han var 100 prosent fornøyd med smak og 95 prosent fornøyd med presentasjonen.

Ørjan Johannessens begge retter kom i de samme relativt duse fargene, med en og annen fargeklatt.

Her ser du bildene av Ørjan Johannessens seiersmeny:

Sprø fransk bekkørret fylt med kongekrabbe og hemmelig ingrediens formet som et egg.

Perlehøna – både bryst og lår - kom med steinsopp og fennikel. Fritert Gulløye-potet fylt med malt perlehøne og løk og «kledd» med perlehøneskinn. Syltet hvit løk fylt med fennikel og norske epler. Donut fylt med Hokkaido-gresskarpuré, beter og løk. Skorsonerrot bakt i pepperrotsaft og gratinert med sennepskrem. Perlehønereduksjon med estragontilsmakt tapioka og sennepsfrø.

Nummer to i verden

Norge haler nå innpå Frankrike i medaljestatistikken for det uoffisielle kokke-OL.

De tidligere norske gullvinnerne er Bent Stiansen i 1993, Terje Ness i 1999, Charles Tjessem i 2003 og Geir Skeie i 2009.

I år var det faktisk mange kandidater til gullet. Storfavoritten Sverige ble nummer tre og skuffelsen hos Tommy Myllymäki var stor til tross for at han nå er 10.000 euro rikere. Gleden var derimot mye større hos sølvvinner Philip Tessier fra USA som etter dag én av konkurransen var en av de største favorittene.

Det var første gang USA fikk medalje etter å ha deltatt hvert år siden starten. Forskjellen i poeng mellom Ørjan og Philip var bare 9 poeng, men det er mer regelen enn unntaket at det er tett i teten.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her