Oslo-mann vant fantastisk tur til Irland

Oslo-mannen Lars Martin Haavik ble den heldige vinner av en tur for 2 personer til gourmetfestivalen i Kinsale. Han starter i ny jobb dagen etter hjemkomsten den 15. oktober, så denne turen var en gladmelding for Lars - og ikke minst var den perfekt timet. Vi ønsker Lars og hans følge en flott tur. Leser du videre kan du se hva konkurransen gikk ut på.

Vi fikk inn hele 2285 svar til denne konkurransen, hvorav 1185 var korrekte. Én deltaker prøvde å delta opptil hele 44 ganger, og ikke nok med det - hans kone deltok 39 ganger. Iherdig, men ikke til videre hjelp ettersom vi justerte ned deres vinnersjanse til den samme som alle andre. Dersom du svarte riktig på fire spørsmål, hadde du sjansen til å vinne en 4 dagers tur for 2 til vestkysten av Irland og være med på den store internasjonale gourmetfestivalen i Kinsale.

Svarene er som følger:
1) Hva heter Irlands skytshelgen? Svar: B=St. Patrick
2) Hvem skrev boken Ulysses? Svar: C=James Joyce
3) I hvilket grevskap (county) ligger Kinsale? Svar: C=Cork
4) Hva er klokken når man i Irland sier halfsix? Svar: C=6:30

Bli med til fantastiske Irland og til det som kalles The West Cork coast til den lille byen Kinsale og dens internasjonale gourmetfestival. Har du bare lyst til å oppleve Irland, er du også hjertelig velkommen. Men denne kyststripen er kjent for sine mange små havner der fisk og skalldyr nytes i store mengder og i vår by er det en rekke restauranter som har slått seg sammen i det de kaller Kinsale Good Food Circle.

Både lokal og internasjonal presse har oppdaget at kjøkkensjefene i Kinsale holder internasjonal standard. Derfor samles også folk fra hele verden i byen fra 12. til 15. oktober til gourmetfestivalen med en rekke muligheter til å besøke byens restauranter og deres spesielle opplegg under festivalen. For her skjer det meste av hva ganen og øyet kan forvente å oppleve. Hele den lille byen koker av arrangementer og opplevelser under festivalen. Til og med et eget internasjonalt vinmuseum av størrelse er å finne. Og i pubene serveres det selvfølgelig godt øl og ekte irsk whiskey.

Og har du bare lyst til å oppleve det ekte irske, er byen et funn som så mange andre steder i det grønne landet over havet. Gavmildt når det gjelder opplevelser som gamle slott og historiske minnesmerker, men også tilsvarende rikt når det gjelder fritidsmuligheter som fiske og eksempelvis golf.

Du reiser 12. oktober Oslo-Amsterdam-Dublin med fly. Tog Dublin-Cork tur/retur, innkvartering i tre netter i Kinsale. Hjemreise den 15.oktober. Tog Cork - Dublin. Fly Dublin-Amsterdam-Oslo. Turen er tilrettelagt av og sponset av Exact Reisebyrå og Irlands turistkontor i Norge.

Les mer om Irland:

Live a different Life
Nordmenn har reist til Irland siden 795, året da vikingene invaderte øya! Dagens Irland kan tilby en spesiell ferieopplevelse med mange interessante steder og forskjellige aktiviteter.

Det berømte grønne landskapet, med fjell, elver og innsjøer er perfekt for aktiviteter som sykling, fotturer, ridning, fiske og golf. Mange nordmenn foretrekker

å kjøre rundt med bil og på egenhånd oppdage små landsbyer, historiske og kulturelle steder, møte lokalbefolkningen og ta del i de lokale festivalene. Tradisjonell irsk musikk, god mat og den gjestfrie åpenheten du møter hos irene er noen av de gode minnene man tar med seg hjem.

Konkurransen ble avsluttet 27. september.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen