Oslobartender til topps i Rose's Cup

I finalen gikk Emil & Samuel-bartender Kristoffer Sandbakken fra Oslo av med seieren. Tett fulgt av finalistene fra Stavanger og Bergen.
Redaksjonen
29 September 2009 - 11:25

Den norske finalen i Rose's Cup fant sted på Grand Hotel i Oslo, i hotellets toppetasje-bar, Etoile. De seks deltakerne produserte og presenterte sine finalebidrag foran juryen, og et tallrikt publikum av representanter fra utelivsbransjen.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="oppskrifter">Her er vinneroppskriftene

Kristoffer Sandbakken, Oslo, Emil & Samuel vant foran Ørjan Kønig, Stavanger, Timbuktu Bar & Restaurant og Thomas Hjellum Johnsen, Bergen, Banco Rotto. De tre vant tur til den europeiske finalen i København på nyåret.

Delfinaler av Rose's Cup er blitt arrangert i de seks største norske byene. Nærmere 100 bartendere har deltatt. Rose's Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i en rekke land.

Resultater i Roses Cup Norsk Finale - Bar Etoile, Grand Hotel - Søndag 27/9 2009
• Vinner Kristoffer Sandbakken, Oslo, Emil & Samuel
• 2. premie Ørjan Kønig, Stavanger, Timbuktu Bar & Restaurant
• 3. premie Thomas Hjellum Johnsen, Bergen, Banco Rotto
• Finalist Morten Anundsen, Kristiansand, Patricks Pub
• Finalist Per Ove Christensen, Tromsø, Compagniet
• Finalist Markus Fosse, Trondheim, Crash Nattklubb

Det verdensledende merkenavnet Roses har en historie helt tilbake til 1867. I spissen av en rekke ulike barmiksere står den velkjente klassikeren Rose's Lime.

Juryen i den norske finalen besto av:
Adam MacDonald (liquid engineer, Europeiske barskolen, verdensmester bartending)
Kjetil Haagensen (salgssjef Bacardi Norge)
Silje Takle (Barsjef Bar Etoile, skandinavisk mester)
Martin W. Bang (brand Manager Roses, Hans Just Danmark)
Steinar Jensen (daglig leder, Europeiske barskolen)
 
1. premie:

Sweet Stranger

Fremgangsmåte

Fyll en shaker halvfull med is. Ha i fruktkjøttet av ½ pasjonsfrukt og de andre ingrediensene.
 
Rist godt og dobbeltsil over i et stort avkjølt cocktailglass.
 
Pynt med en halv pasjonsfrukt som du har dryppet Roses Strawberry over.
 
Tips: Å dobbeltsile er å sile gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil for å få en så ren cocktail som mulig.
 
Råvare:

Sendt inn av Kristoffer Sandbakken, Emil & Samuel - Oslo1. premie i Rose's Cup 2009

Vurder oppskriften

Prodigy

Fremgangsmåte

Kutt jordbær og chili i mindre biter og ha det i en Bostonshaker. Knus dette sammen med en mudler eller barskje.
 
Fyll shakeren ¾ med is og ha i de andre ingrediensene. Rist godt sammen og dobbeltsil over i et godt avkjølt cocktailglass:
 
Pynt med eggehviteskum, chili og revet limeskall.
 
Tips: En Bostonshaker er en cocktailshaker der ene halvdelen er av glass. Å dobbeltsile er å sile gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil for å få en så ren cocktail som mulig.
 
Råvare:

Sendt inn av Ørjan Kønig, Timbuktu Bar & Restaurant - Stavanger2. premie i Rose's Cup 2009

Vurder oppskriften

Summer Flirt

Summer Flirt
Ingredienser
4-5 jordbær
½ pasjonsfrukt
1 barskje sukker
2 cl Roses Strawberry
 
Toppes med 7-up

Garnityr:
½ jordbær, ¼ pasjonsfrukt, knust is

Fremgangsmåte

Kutt jordbær i biter og ha dem i en bostonshaker sammen med kjøttet av ½ pasjonsfrukt og sukkeret. Knus dette sammen med en mudler eller barskje.
 
Fyll shakeren ¾ med is og ha i de andre ingrediensene unntatt brusen. Rist godt sammen og dobbeltsil over knust is i et stort rocksglass.
 
Topp opp med 7-up og knust is, pynt med jordbær og pasjonsfrukt.
 
Tips: En Bostonshaker er en cocktailshaker der ene halvdelen er av glass. Å dobbeltsile er å sile gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil for å få en så ren cocktail som mulig.
 
 

Sendt inn av Thomas Hjellum Johnsen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til
Ukens kake

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til

Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her