Oslobartender til topps i Rose's Cup

I finalen gikk Emil & Samuel-bartender Kristoffer Sandbakken fra Oslo av med seieren. Tett fulgt av finalistene fra Stavanger og Bergen.
Redaksjonen
29 September 2009 - 10:25

Den norske finalen i Rose's Cup fant sted på Grand Hotel i Oslo, i hotellets toppetasje-bar, Etoile. De seks deltakerne produserte og presenterte sine finalebidrag foran juryen, og et tallrikt publikum av representanter fra utelivsbransjen.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="oppskrifter">Her er vinneroppskriftene

Kristoffer Sandbakken, Oslo, Emil & Samuel vant foran Ørjan Kønig, Stavanger, Timbuktu Bar & Restaurant og Thomas Hjellum Johnsen, Bergen, Banco Rotto. De tre vant tur til den europeiske finalen i København på nyåret.

Delfinaler av Rose's Cup er blitt arrangert i de seks største norske byene. Nærmere 100 bartendere har deltatt. Rose's Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i en rekke land.

Resultater i Roses Cup Norsk Finale - Bar Etoile, Grand Hotel - Søndag 27/9 2009
• Vinner Kristoffer Sandbakken, Oslo, Emil & Samuel
• 2. premie Ørjan Kønig, Stavanger, Timbuktu Bar & Restaurant
• 3. premie Thomas Hjellum Johnsen, Bergen, Banco Rotto
• Finalist Morten Anundsen, Kristiansand, Patricks Pub
• Finalist Per Ove Christensen, Tromsø, Compagniet
• Finalist Markus Fosse, Trondheim, Crash Nattklubb

Det verdensledende merkenavnet Roses har en historie helt tilbake til 1867. I spissen av en rekke ulike barmiksere står den velkjente klassikeren Rose's Lime.

Juryen i den norske finalen besto av:
Adam MacDonald (liquid engineer, Europeiske barskolen, verdensmester bartending)
Kjetil Haagensen (salgssjef Bacardi Norge)
Silje Takle (Barsjef Bar Etoile, skandinavisk mester)
Martin W. Bang (brand Manager Roses, Hans Just Danmark)
Steinar Jensen (daglig leder, Europeiske barskolen)
 
1. premie:

Sweet Stranger

Fremgangsmåte

Fyll en shaker halvfull med is. Ha i fruktkjøttet av ½ pasjonsfrukt og de andre ingrediensene.
 
Rist godt og dobbeltsil over i et stort avkjølt cocktailglass.
 
Pynt med en halv pasjonsfrukt som du har dryppet Roses Strawberry over.
 
Tips: Å dobbeltsile er å sile gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil for å få en så ren cocktail som mulig.
 
Råvare:

Sendt inn av Kristoffer Sandbakken, Emil & Samuel - Oslo1. premie i Rose's Cup 2009

Vurder oppskriften

Prodigy

Fremgangsmåte

Kutt jordbær og chili i mindre biter og ha det i en Bostonshaker. Knus dette sammen med en mudler eller barskje.
 
Fyll shakeren ¾ med is og ha i de andre ingrediensene. Rist godt sammen og dobbeltsil over i et godt avkjølt cocktailglass:
 
Pynt med eggehviteskum, chili og revet limeskall.
 
Tips: En Bostonshaker er en cocktailshaker der ene halvdelen er av glass. Å dobbeltsile er å sile gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil for å få en så ren cocktail som mulig.
 
Råvare:

Sendt inn av Ørjan Kønig, Timbuktu Bar & Restaurant - Stavanger2. premie i Rose's Cup 2009

Vurder oppskriften

Summer Flirt

Summer Flirt
Ingredienser
4-5 jordbær
½ pasjonsfrukt
1 barskje sukker
2 cl Roses Strawberry
 
Toppes med 7-up

Garnityr:
½ jordbær, ¼ pasjonsfrukt, knust is

Fremgangsmåte

Kutt jordbær i biter og ha dem i en bostonshaker sammen med kjøttet av ½ pasjonsfrukt og sukkeret. Knus dette sammen med en mudler eller barskje.
 
Fyll shakeren ¾ med is og ha i de andre ingrediensene unntatt brusen. Rist godt sammen og dobbeltsil over knust is i et stort rocksglass.
 
Topp opp med 7-up og knust is, pynt med jordbær og pasjonsfrukt.
 
Tips: En Bostonshaker er en cocktailshaker der ene halvdelen er av glass. Å dobbeltsile er å sile gjennom cocktailsilen og en finmasket tesil for å få en så ren cocktail som mulig.
 
 

Sendt inn av Thomas Hjellum Johnsen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her