Osteprisen til GI

Osteprisen 2007 er tildelt Stiftelsen Gastronomisk Institutt. Harald Osa mottok prisen på vegne av GI.

- Denne prisen er viktig for norsk matkultur. Norge har noen virkelig gode ostetradisjoner å ta vare på - og utvikle videre. Det skal vi fortsette å jobbe med, sa Harald Osas, som tok i mot prisen.
 
Årlig pris
Osteprisen deles årlig ut til personer, grupper eller organisasjoner som har bidratt til å skape oppmerksomhet rundt ost nasjonalt og internasjonalt. Det er TINE som deler ut prisen.
 
Positiv profil
Ved positiv profilering av norsk kosthold og mattradisjon har GI utvidet folks kunnskap om ost og økt forståelsen for mat og drikke som viktige kulturbærere i Norge. Jarlsbergsosten fikk i fjor en vellykket feiring av 50 årsdagen takket være innsatsen fra Stiftelsen Gastronomisk institutt. Fagfolk fra GI har også vært med på å utvikle Norsk Chevre fra Haukeli, skriver Matindustrien.no.
 
Juryen begrunner valget slik:
Stiftelsen Gastronomisk Institutt ble grunnlagt med glede, inspirasjon og stor interesse for kokkefaget. Siden 1988 har landets beste fagfolk og nyutdannede kokker arbeidet for å spre matglede og fremme det gastronomiske nivået i Norge.
 
Stiftelsen Gastronomisk Institutt er involvert i det meste som har å gjøre med mat i Norge og når Norge er representert i utlandet. For eksempel Det Norske Kokkelandslaget, Taste of Norway, Bocuse d'Or, Buffet, og Måltidets Hus.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen