Overskudd for Mack

Mack-konsernet fikk et samlet overskudd etter skatt på 41,7 millioner kroner i 2007, mot 21,1 millioner året før.
Redaksjonen
11 Juni 2008 - 18:00

Men det er salg av eiendom som drar opp tallene. Eiendom og anlegg i datterselskapet Trio Bryggeri AS er nemlig solgt.
 
- Gevinst på salg av Trio-eiendommen i Skien er hovedårsaken til resultatforbedringen i fjor, sier styreleder Kaare Frydenberg i Ludwig Mack AS til Nordlys.
 
Konsernets omsetning, eksklusive øl- og mineralvannsavgifter, økte fra 314,7 millioner kroner i 2006 til 375,6 millioner i 2007.
 
Egenkapitalen styrket
Betydelig prisvekst på råvarer, frakt og lønninger lot seg ikke kompensere i 2007. I tillegg har produksjon for andre drikkevareaktører hatt både lavere marginer og volum enn tidligere.
 
Sammen bidro disse eksterne forholdene til at datterselskapet Macks Ølbryggeri AS fikk et underskudd fra driften på -12,7 millioner kroner i 2007, mot et positivt driftsresultat på 8,8 millioner i 2006.
 
Ikke fornøyd
- Vi er selvsagt ikke fornøyd med resultatet fra 2007. Vi så tendensen allerede i fjor sommer, og har siden da jobbet med å forbedre dette. Resultatene så langt i år er betydelig bedre enn på samme tid i fjor. Avtalene for leieproduksjon er reforhandlet, vi har gjennomført driftsomlegginger i produksjon, salg og distribusjon, og salgsinnsatsen på øl og mineralvann gir resultater, sier admininstrerende direktør Harald Bredrup i Mack.
 
Netto omsetning uten avgifter for 2007 var 305,8 millioner kroner i 2007, en nedgang på 0,6 millioner kroner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her