På jakt etter moden kompleksitet og bobler i samme glass? Da skal du prøve denne

På jakt etter moden kompleksitet og bobler i samme glass? Da skal du prøve denne

Alfred Gratien Brut 2004 finnes sågar i både vanlig og magnumformat.

Alfred Gratien Brut 2004 er en doldis blant champagner. Ikke den det snakkes mest om, men som like fullt byr på veldig godt champagnehåndverk. Og når du får den i en vellagret utgave som denne blir det ekstra god stemning.

46 år gamle Nicolas Jaeger er fjerde generasjon vinmaker hos Alfred Gratien og ble kåret til årets vinmaker i 2018 av Guide Hachette. Foto: Michael BOUDOT

Velger du den store flasken, Alfred Gratien Brut 2004 er det nesten brutalt å åpne den nå, siden dette formatet er perfekt for kjelleren samtidig som det er det du skal hente fram til de virkelig store anledninger. Men siden hver dag er en fest, blir du ekstra rikelig belønnet. Spesielt siden magnumen koster det samme som mange toppcuveer fra andre champagnehus.

Champagne med en slik dybde og karakter fortjener godt matfølge, det kan være en foreseggjort terrine, risotto eller pastarett, gjerne med sopp eller trøffel, en kyllingrett, noe med kalv, eller sågar piggvar med hummersaus.

 

Vinen har chardonnay som hoveddrue og den sørger for et flott mineralpreg under lagringskarakteren. Det er ikke vanlig å inkludere pinot meunier i en klassisk vintagechampagne, men det gjør altså Alfred Gratien. Meunier utvikler over tid en lett eksotisk karakter som allerede er tydelig i denne vinen.

Se alle champagnene fra dette huset

Hos Alfred Gratien finnes det flere tusen slike 228 liters eikefat.

Alfred Gratien er altså et veldig tradisjonsrikt champagnehus som følger hustradisjonen med å gjære basevinene i små brukte eikefat. For å beholde maksimalt med syrefriskhet stoppes gjæringen før den malolaktiske gjæringen. Den høye syren bidrar til disse champagnenes gode lagringsevne.

Når lageret av 2004 er tomt, erstattes det av 2005, også det en veldig spennende årgang for Champagne.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Alfred Gratien Brut 2005

Produsent:
Gratien
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
675,60 kr
Varenummer:
1607901
94 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Alfred Gratien Brut Millesimé 2005

Produsent:
Alfred Gratien
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
1.500l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
1 529,90 kr
Varenummer:
1607605

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen