Bringebær- og pistasjekrans

Bringebær- og pistasjekrans

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle.
  2. Smelt smøret, tilsett melken og varm til det er fingervarmt (37°C). Hell litt av væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
  3. Tilsett resten av væsken, sukker og mel, men spar litt til utbakingen. Arbeid deigen til den er smidig og slipper bakebollen. La deigen heve tildekket med plast på lunt sted i ca. 40 minutter.
  4. Hakk nøttene. Riv marsipanen og bland med smør, nøtter og melis. Farg gjerne fyllet med noen dråper grønn konditorfarge.
  5. Ta deigen opp på melet bakebord. Kjevle den til et rektangel, ca. 30 x 40 cm. Fordel marsipanmassen over og strø bringebærene på til slutt.
  6. Rull sammen fra langsiden og form til en krans. Legg kransen på en stekeplate dekket med bakepapir.
  7. Klipp kransen i skiver, men ikke helt igjennom. Legg annenhver skive til høyre og venstre.
  8. La kransen heve i ytterligere 30 minutter.
  9. Pensle kransen med sammenpisket egg og stø over hakkede pistasjenøtter og stek den midt i ovnen på 200°C i 20-30 minutter.
  10. Avkjøl på rist.

Her finner du flere gode oppskrifter på kringle

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Festkringle

Festkringle

Fremgangsmåte

  1. Stekes nederst i ovnen på 200 ° C i ca 20 minutter
  2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken, la det bli fingervarmt - ca 37 °C (ofte er varmen fra det smeltede smøret nok).
  3. Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Rør inn egget.
  4. Ha i salt, sukker, kardemomme og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser.
  5. Dekk til bollen og sett deigen til heving på lunt sted i ca 30 minutter.
  6. Klipp eller skjær eplene til fyllet i små biter og bland med eplemosen. La det stå og svelle.
  7. Ha deigen på bakebordet og trill til en lang pølse. Trykk deigen ut til et rektangel og kjevle videre til deigen blir ca 80 cm X 20 cm, eller til den er passende til en fin kringle.
  8. Smør vaniljekremen over deigen og fordel eplemosen oppå.
  9. Rull sammen deigen, ha den på et stekebrett dekket med bakepapir. Skjøten skal vende ned. Form til kringle.
  10. Skjær noen snitt i deigen på utsiden av kringlen og sett til heving i ca 20 minutter.
  11. Pensle med sammenvispet egg og strø over perlesukker og mandelspon.
  12. Stek i nedre del av ovnen i ca 20 minutter.

Hvis du ønsker kan du gjerne pynte med melisglasur (rør ut melis med litt vann) ved servering.

TIPS:
Hvis du synes det er vanskelig å håndtere så lang deig kan du dele deigen i to, legge delene på platen for så å legge dem inntil hverandre slik at de går sammen.

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her