Påskefavoritten blant rødviner briljerer fortsatt

Påskefavoritten blant rødviner briljerer fortsatt

Mastroberardino Radici Taurasi Riserva venter på deg i 67 polutsalg og er en drøm til påskens beste retter med lam eller vilt.

 

Mastroberardino Radici Taurasi Riserva 2012 er en av få viner som beholder den faste plassen i polhyllene år etter år. Årsaken er selvsagt at den fortjener det, men aller viktigst er at mange nok plukker den med seg jevnt og trutt. Konkurransen i polhyllene er brutal, men denne klassikeren er i en klasse for seg når vi kommer til hva basisutvalget kan by på til enhver tid. Og prisen er gunstig gitt kvaliteten, for dette er en vin som holder svært lenge.

Les mer om denne vinen og produsenten her

2012-årgangen som gjelder akkurat nå, er så bra som denne vinen kan bli. Og i en klassisk stil som betyr tydelig jordsmonnspreg, vi snakker røyk og saltaktige toner, også varme stalltoner og moden nesten plommeaktig kirsebærfrukt og mye krydder. En stor vin som fortsetter å utvikle seg i glasset, husk derfor å gi den nok plass, og godt matfølge. Når det er sagt, er dette en vin som også egner seg for meditasjon foran peisen, etter middagen. Eller med en god bok.

Eller legg den i kjelleren, for der vil den utvikle seg videre i lang tid. 2012 var en tørr og varm årgang i denne delen av Italia som er Avellino, øst for Napoli. Derfor har denne vinen 14 prosent og ikke 13,5 prosent alkohol som for noen årganger siden, men med så høy konsentrasjon som vinen viser, er alkoholen veldig godt integrert.

Og ikke minst sørger beliggenheten til vinmarken hvor druene kommer fra, for langsommere modning. Montemarano er med sine 500 m.o.h. blant de høyere beliggende delene av Taurasi DOCG (som går fra 350 til 700 m.o.h). Området dekker for øvrig bare litt i overkant av 300 hektar – så bittelite med andre ord. Sett i lys av dette er prisen på riservaen veldig gunstig.

Se utvalget av Taurasi i Norge

Tidligere i vinter fikk den følge – riktignok i bestillingsutvalget – av to andre tolkninger av Taurasi-druen aglinanico fra samme produsent, Mastroberardino Taurasi 2014 og Mastroberardino Redimore Irpinia Aglianico 2016 som begge gir et enda mer ungdommelig uttrykk av denne fremste kraftdruen av alle.

Den første er Mastroberardinos «vanlige» Taurasi som får kortere tid i fat enn riservaen. Den har likevel et veldig godt lagringspotensial. Forskjellen i pris er dessuten liten.

Et større hopp ned prisskalaen er det for Redimore Irpinia Aglianico som ikke er en Taurasi, men av samme drue og fra vinmarker som ligger utenfor det mer begrensede Taurasi DOCG-et. Av den grunn byr den på veldig god fruktig aglianicosmak for en liten penge.

Se alle Mastroberardinos viner her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Radici Taurasi Riserva 2014

Produsent:
Mastroberardino
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Campania
Pris:
489,90 kr
Varenummer:
1053001
94 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen