Påskekupp på Polet

I april kan du gjøre tidenes hvitvinskupp på Vinmonopolet. Et stort parti av klassikeren Madonna Liebfraumilch på kartong (tre liter) selges ut til rekordlav pris. Liker du denne typen vin er det bare å handle inn. Rimeligere blir den ikke, selv ikke i Sv
Redaksjonen
31 Mars 2004 - 14:00

- Vi har for mye på lager og slår derfor av 75 kroner per kartong for å få solgt ut dette partiet, sier vinsjef Cathinca Dege hos importøren Amundsen AS.

1. april 1950 lurte Aftenposten «halve Oslo» til å møte opp på Vinmonopolet med bøtter og spann, da Polet ifølge avisen skulle kvitte seg med store mengder vin.

Vinsjef Cathinca Dege hos Amundsen forsikrer imidlertid at deres «svenskepris» på kartongvinen Madonna Liebfraumilch ikke er noen aprilspøk.
- Vi vil heller gi folk muligheten å gjøre et godt kjøp, enn å ha vin på lager i sommer som kanskje må slås ut. For å få fart på salget setter vi nå ned prisen på Madonna til 199 kroner per kartong. Det tilsvarer en flaskepris på 49,75 - som er under listeprisen på det svenske Systembolaget, forteller Dege.

Prisen gjelder i hele april, eller så langt beholdningen rekker. Madonna Liebfraumilch blir naturlig nok Vinmonopolets rimeligste hvitvin i perioden.

Holdbar til juli
- Vinen holder seg godt i flere måneder til, men bør drikkes innen 1. juli, forklarer Dege.

Madonna Liebfraumilch er en frisk hvitvin laget på tradisjonelle tyske druekvaliteter; Riesling, Müller-Thurgau, Silvaner og Kerner. Vinen kommer fra området Rheinhessen, som er en av Tysklands største vinregioner. Vinen har god frukt og en delikat sødme som er støttet av en frisk, balansert syre. Den passer utmerket til krydrete fiskeretter, kjøtt, smakfulle salater og orientalsk mat - eller som en ren forfriskning.

Lange tradisjoner
Produsenten P. J. Valckenberg ble grunnlagt i 1786. I 1808 kjøpte Valckenberg en stor del av den originale Liebfrauenmilch-vingården. Dette resulterte i at Valckenberg ble den første private eier og produsent av det som allerede da var en veldig populær vin. Valckenberg ble også den første betydelige eksportøren av tysk vin.

Her kan du bestille vinen:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her