Penfolds sparker prisene oppover

Får kritikk for prisøkning på Bin-viner.

Vinhuset Penfolds framstiller både Australias mest kostbare vin, Grange, og den ettertraktede serien av Bin-viner, som alle har et påfølgende nummer.

Nå har produsenten sluppet 2009-årgangen av Bin-viner, og det til priser som vekker oppsikt blant vinhandlere. Prisen for Bin 389, ”fattigmanns Grange”, er for eksempel økt med 15 prosent. Det betyr en utsalgspris på rundt 460 norske kroner.

Prisen på Bin 138, en blandingsvin framstilt av Grenache, Syrah og Mourvèdre, har steget med 20 prosent.

Det produseres ikke mange flasker av Bin-vinene hvert år, og etterspørselen har tradisjonelt vært høy. Nå har imidlertid flere, særlig britiske, vinhandlere takket nei til produktene, skriver Decanter.

Penfolds uttaler at prisene skyldes økende internasjonal etterspørsel.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen