Pinnekjøtt fra A til Å

Pinnekjøtt eller saueribbe, fåreribbe eller bare ribbe - kjært barn har mange navn alt etter hvor på vestlandet man kommer fra. Her finner du alt du trenger å vite for å lage den beste pinnekjøttmiddagen. Selvsagt med drikkeforslag til.

Våre juletradisjoner begynner å bli mer og mer spredt over hele landet, og ingen rett har vel fått så stor spredning de siste årene som pinnekjøttet?! Stadig fler av oss tyr med glede til denne salte og herlige retten såvel før som etter jul.
 
Husk bare at pinnekjøtt må dampes eller kokes så lenge at kjøttet er skikkelig mørt og faller av benene - gjerne opp mot fire timer.

Artikler om pinnekjøtt

Hvorfor ikke speke ditt eget pinnekjøtt eller lage dine egne pølser?.
Det er mange og sterke meninger om hvordan pinnekjøttet skal tilberedes og derfor vil vi tro at enkelte nå får en støkk i livet.
Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula. Her får du gode tips til tilberedning samt idéer om hva du kan drikke til.
Det er ingen overdrivelse at norsk lammekjøtt er i verdensklasse. Her kan du lese mer om delikatessen, samt få en rekke tips og spennende oppskrifter.
Det er ennå noen uker til jul - pass på å ta deg tid til å nyte førjulstiden og smake litt på all den gode julematen som etter hvert begynner å komme i butikkene.
Det er mange som koser seg med pinnekjøtt i jula, men kanskje ikke så mange som tilbereder det selv. Det er ikke noe å være redd for - for pinnekjøttet lager seg nesten selv.
Røyking av kjøtt er et relativt lokalt fenomen. Røykt sauekjøtt har flere hundre års tradisjoner i indre Hordaland, Sogn & Fjordane samt deler av Nordfjord.
Lars Barmen og Anita Tranungs tips til alternativ bruk av juleråvarene gir oss ribbe med asiatisk krydring, fårerull med mango og syltelabbtartar.
Drøyt halvparten av oss sverger til ribbe på julaften, men pinnekjøttet vinner stadig nye venner, særlig på Østlandet.

Oppskrifter

Tilbehør

Drikke til pinnekjøtt

Det salte pinnekjøttet fortjener et godt drikketilbehør. Les mer i testene du finner nedenfor for å finne din favoritt, eller søk i vår rikholdige polliste for drikkeforslag.
 
Røykt pinnekjøtt
Her trengs et juleøl som spiller på de samme aromaene med mye sødme, malt, frukt og bitterhet som:
• Rogalands Juleøl 4,7 %
 
Ølet må få følge av en kraftig akevitt med smaksbredde og god sødme slik du finner det i

Urøykt pinnekjøtt
Server et juleøl med modne fruktaromaer, bra friskhet, balansert malt- og humlepreg, slik som
• Dahls Juleøl 4,5 % eller den sterkere varianten
 
Til det urøykte pinnekjøttet passer det utmerket med en rik og kompleks akevitt slik som
 

Sjekk ut Apéritifs juleøltester her

Sjekk ut Apéritifs tester av akevitt her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen