Planlegger tre nye Starbucks i Oslo

Planlegger tre nye Starbucks i Oslo

– Det har gått veldig bra, og vi selger det vi greier.
24 Juni 2013 - 22:56

For en måned siden åpnet den amerikanske kaffegiganten Starbucks sin første restaurant i Oslo. 

– Det er et eventyr. Det har gått veldig bra, og vi selger det vi greier. Jeg sjekket tallene fra forrige uke, og de er like bra som den første uken, så dette er ikke bare et blaff, forteller direktør for Starbucks Skandinavia, Joannis Vendrigg til osloby.

Han mener forklaringen til de lange køene av kaffetørst ungdom i kjelleren på Oslo City handler om merkevarekunnskap. Og nå er selskapet i gang med å ansette flere folk, også til nye utsalg.

– Vi er i forhandlinger med Oslo kommune om bevillinger og de praktiske detaljene. Det tar tid, men jeg kan si er at vår neste restaurant blir i Oslo vest. Vi håper å åpne allerede i august, men jeg tror nok september er mer realistisk, sier Vendrigg. Han mener kaffe fremdeles er et marked i sterk vekst, og sier at kaffegiganten planlegger enda to nye utsalg i Oslo.

Steinar Paulsrud, daglig leder ved Kaffebrenneriet, tror ikke at Starbucks blir en stor konkurrent. Han mener Starbucks’ kaffedrikker appellerer mest til ungdom, og at selskapet dermed på sikt skaper nye kundegrupper for hans egne utsalg.

- Få andre steder i verden har du like stor tilgang på kvalitetskaffe som i Oslo. Selv hos tradijonelle bakerier får du nå kvalitetskaffe. Jeg tror ikke Starbucks kommer til å definere Oslos kaffemarked fremover, sier Paulsrud.

LES OGSÅ: Kaffebrenneriet drar på landet

Heller ikke Stockfleths-kjeden har merket konkurransen fra Starbucks, opplyser daglig leder Eirik Stene.

Joannis Vendrigg forteller til osloby.no at Starbucks også åpner en filial på Vernes i september. Deretter planlegges to nye utsalg i Trondheim.

LES OGSÅ: Starbucks vil vestover

– Videre satser vi på Bergen, men vet ikke om vi rekker det i år. Vi har også øynene åpne for Stavanger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her