Polets beste rødvinskjøp?

Polets beste rødvinskjøp?

For 120 kroner får du en vin som er laget på samme måte som langt dyrere viner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

300 Dias de Sol Tempranillo 2012 (51556) er nemlig laget i et fattig antall av 18.000 flasker. Mot drøyt 100.000 i forrige årgang. Resultatet er en betydelig kvalitetsøkning etter noen årganger med varierende grad av suksess.

Les mer om første årgang av 300 Dias de Sol

Druematerialet kommer nå utelukkende fra eldgamle vinstokker som ble plantet mellom 1900 og 1904. De er heller ikke podet på amerikanske røtter siden vinlusa ikke kom hit i det indre av det vidstrakte La Mancha, rundt 10 mil sør for Madrid.

Les mer om La Mancha

Produsenten Julian Villanueva hos Bodegas Ruiz beveger seg i retning av naturvin. Ukens vin er derfor kun gjæret med druenes egen gjærsopp og bruken av svovel er minimal.

Ufiltrert fra amfora

Med vinen Esencia Rural Pampaneo Tempranillo Natural 2012 (2541) tar han den helt ut. I denne vinen brukes de aller beste druene og den er laget i enda mindre antall, kun 3000 flasker. Selv om den koster mer, snakker vi rent konsentrasjonsmessig om en vin som normalt ville kostet et par hundre kroner.

Den er laget etter naturvinmetoden, med veldig lang uttrekkstid og det i amforaer. Vinen er ufiltrert og lover veldig godt, selv om den smaker fortreffelig allerede til smaksrike kjøttretter.

Les mer om amforaer

Julian har 75 hektar med vinmarker og har gjennom sitt nye regime siden 2011-årgangen mer enn halvert volum, og det kjennes altså på smaken.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ruiz 300 Dias de Sol Tempranillo 2016

Produsent:
Bruno Ruiz
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Castilla
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
5155601
80 Poeng
Les smaksnotatene »

Esencia Rural Pampaneo Tempranillo Natural 2016

Produsent:
Bruno Ruiz
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Castilla
Pris:
210,00 kr
Varenummer:
254101
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen