Popper opp med trestjerners til sjøs

Popper opp med trestjerners til sjøs

Michelin-restauranten De Librije ankommer Stavanger ombord på cruiseskip.

4. september klapper cruiseskipet MS «Rotterdam» til kai i Stavanger med en trestjerners Michelin-restaurant om bord.

Den kjente hollandske Michelin-restauranten De Librije holder vanligvis til i biblioteket i en 1500-tallskatedral i byen Zwolle, men pakker opp hele stjernekonseptet om bord på cruiseskipet under navnet «Smak av De Librije».

Cruiserederiet Holland America Line, med nordmannen Stein Kruse som toppsjef, har satt seg fore å gjenskape 3-stjerners-opplevelsen fra Michelin-restauranten - med samme interiørdesign, samme meny og samme vinutvalg som på land.

De Librije en av verdens mest eksklusive restauranter. Chef Jonnie Boer og hans sommelier-kone Thérèse Boer-Tausch har innehatt Michelin-stjerner siden 1993. Først en stjerne, så to fra 1999, før restauranten mottok sin tredje stjerne i 2004.

MS «Rotterdam» anløper Stavanger 4. september og seiler videre til i Stockholm, der hun har landligge 6.-7. mai, 3. og 4. juni samt 11. og 12. juli.

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen