Prisgunstig chianti

De billigste chiantiene er ikke spennende nok. Legg på et par tiere og du får ekte saker.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Chianti Castello del Trebbio 2010 (48433) har den relativt lave prisen til tross, mye av det vi forventer av en chianti. Parfymert kirsebærpreg, snev av eksotisk trevirke og krydder, en touch av jordsmonn, stor saftighet kombinert med fine tanniner og en fast god finish.

 

Allsidig i matveien
Dette er først og fremst en matvin for med mat på tallerkenen mykner den og blir enda mer innsmigrende. Selv om den har fin fasthet, er dette en vin som er aller best mens den er ung, og det betyr innen de neste to årene.

I løpet av den tiden vil den gi mye glede. Den er svært allsidig i matveien og trives sammen med alt fra pasta via småretter , gjerne med sopp, grønnsaker, ost og spekeskinke til torsk med godt tilbehør og selvsagt alt innen lyst kjøtt.

Historisk monument
Den kommer fra et ekte toscansk vinslott med en lang og rik historie som går tilbake til 1100-tallet. En historie som inkluderer mange av de kjente familiene og maktpersonene knyttet til middelalderens Firenze som ligger noen timers ridetur unna.

I dag er det grevefamilien Baj-Macario som kontrollerer det historiske monumentet som de overtok i 1968 da eiendommen var i en sørgelig forfatning. Mye er investert siden den gang og i dag tilbys ekte toscansk ferieidyll med så vel agriturismo som kurs i både mat, k eramikk og maling. Selvsagt med innlagt vinsmaking.

Nordlige Chianti
Familien har i alt 70 hektar hvorav 21 i den sørligste delen av Chianti Rufina. Dette er som kjent det nordligste chiantiområdet som dessuten er godt atskilt fra resten av Chianti (Classico) og som på grunn av nærheten til Appenninene kjennetegnes av en kjøligere karakter med mer markante tanniner.

Eiendommens vinmarker ligger altså på begge sider av grensen til Chianti Rufina. Vår vin er utenfor - men tilfredsstiller likevel den generelle klassifikasjonen Chianti.

Ungdommelig stil
Druemiksen er 95 prosent sangiovese og resten canaiolo som bidrar til å runde av smaken. Den har ikke vært i kontakt med fat, kun ståltank og uttrekkstiden er relativt kort. Målet er en vin som skal nytes i sin ungdom - og det underskrives det på at den kan.
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Castello del Trebbio Chianti 2016

Produsent:
Cast. del Trebbio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
4843301
86 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen