Program for kokebok- og eplefesten 26. november

Program for kokebok- og eplefesten 26. november

Bli med på en storstilt feiring av kokeboka og årets eplemost.
Aase E. Jacobsen
10 November 2012 - 18:32

Mandag 26. november er Det Norske Teatret stedet for spennende smaksprøver og interessante samtaler når prisen for Beste norske kokebok og Norges beste eplemost skal deles ut.

Det er gratis adgang til dette smakfulle arrangementet hvor du kan møte noen av Norges fremste kokkestjerner, få herlige smaksprøver og mye mer. Se hele programmet nederst.

Blant de påmeldte trekker vi også fem fantastiske bokpakker til en verdi av kr 2000, så bli med du også!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="program">Hele programmet

Jeg melder meg på (klikk)

Tid: Mandag 26. november 2012, kl. 16.00 - 19.00
Pris: Gratis!
Sted: Det Norske Teatret, Kristian IV's gate 8, 0164 Oslo

Arrangementet er et samarbeid mellom Apéritif, Norli og Norsk Eplefest.

Program mandag 26. november 2012:

16.00 - 19.00 Arrangementet Beste norske kokebok og Årets eplemost 2012 er åpent for publikum - gratis adgang

16.00 - 19.00 Mingling mellom standsene - se oversikt over hvem som er representert nederst

17.00 Velkommen til kokebok- og eplefest ved ansvarlig redaktør i Apéritif, Aase E. Jacobsen. Kveldens konferansier er Frank A. Jenssen, forfatter, journalist og entusiast, aktuell med boka Torsk – fisken som skapte Norge

17.10 Trekning av fem bokpakker til en verdi av 2000 kroner

17.15-17.40 Intervju med kokebokfinalistene

17.45 Intervju med eplemostfinalistene

18.00 Eplesongen fremføres av Jon Solberg, vokalist i spellemannsnominerte Ni Liv

18.20 Statssekretær Harald Oskar Buttedahl, Landbruks- og matdepartmentet, deler ut prisen for Norges beste eplemost

18.40 Vinner av årets Gulleple, Moods of Norway, om sitt forhold til epler og matkultur.

18.50 Hilde Diesen, biograf og tipp-tipp-oldebarn av Hanna Winsnes deler ut Beste norske kokebok 2012

19.00 Autumn leaves ved Bestemor Karlsens jazzensemble

Fra 19.00 og utover kvelden kan du nyte en fireretters epleinspirert meny på Kafe Løve.

Se hele menyen og bestill bord her

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken

Disse er representert med stands under arrangementet:

• Årets kokebokfinalister:

Terje Ommundsen, Thaimani, Versal/Gyldendal
Eyvind Hellstrøm, Hellstrøm Jr., Aschehoug
Pascal Dupuy, Pascal, Dinamo
Bent Stiansen, Alene hjemme, Font
Tom Victor Gausdal og Stian Floer, Fiskekokeboka, Press

• Kagge forlag: Torsk – fisken som skapte Norge – smaksprøver på tørrfisk

• Norli stiller med ekstra gode tilbud på kokebøker både årets og eldre utgivelser

• Apéritif med gavekort- og boksalg

• Frukt.no demonstrerer epledeling

• Kolonihagen demonstrerer økologiske produkter

• Stange deler ut smaksprøver på sine produkter

• Eplemostfinalistene deler ut smaksprøver

• Epleslang, unikt prosjekt som lager most av epler fra hager i Oslo, salg og smaksprøver

• Grønvik Gård, salg og smaksprøver av eplemost

• Telemark bygdekvinnelag, smaksprøver på norske epler og boka «Søteple og Jordeple»

• Kafe Løve serverer velutvalgt vin og øl fra foajébaren.

Les mer om arrrangementet her

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken

Arrangementet er et samarbeid mellom Apéritif, Norli og Norsk Eplefest.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en kinesisk klassiker
Dagens rett
Sursøt svinefilet på kinesisk vis

Så lett lager du en kinesisk klassiker

Svin i sursøt saus er garantert en rett du kjenner igjen fra besøk på kinarestauranter, men visste du at den var så enkel å lage?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her