Når rakefisk er å finne i nesten hver eneste kjøledisk, er det fristende å spise den også utenom helgenes fester. Rakefisk er rett og slett en makeløs god fastfood.
For mange er det bare en måte å servere rakefisken på, nemlig den du ser her. Men nå som denne fantastiske råvaren atter er i sesong, bør du prøve også andre måter?
Prøv våre oppskrifter med rakefisk
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Klassisk rakfisk
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjern skinnet og skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.
Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen
Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Mari Svenningsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Pierre Peters Cuvée de Reserve Grand Cru, Brut
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 339,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Lysholm Linie
Norge
Volum: 0.700 Pris: 419,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Hoegaarden Wit
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 40,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Tilquin Oude Gueuze À l'Ancienne
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 84,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Lindheim We Juice Morell Berliner Weisse
Norge
Volum: 0.500 Pris: 96,00 Bestillingsutvalget