Reagerer på minstetakst

På uteserveringen til Sumo i Bergen måtte gjestene ut med minst tusen kroner 17. mai. Nå er stedet klaget inn til kommunen.

- Det er brutalt og grådig, sier Petter Steen.
 
Han var gjest på restauranten på nasjonaldagen og  reagerte så kraftig på minstetaksten at han har sendt en klage til Kontor for skjenkesaker i kommunen.
 
- Vi fikk beskjed om at dersom vi ville ha et bord ute, måtte vi konsumere for minst tusen kroner timen. Jeg ble forbannet, sier han.
 
Feil
Steen var på Sumo sammen med tre kolleger. Siden de var såpass mange var det ikke noe problem å kjøpe mat og drikke for summen. Men Steen synes likevel det er feil å operere med med minstetakst.
 
- Hva om vi kun hadde vært to personer? Da hadde vi fått et problem. Dessuten er man nesten omtrent nødt til å kjøpe alkoholholdig drikke for å komme opp i den prisen. Det føltes som et drikkepress, sier han.
 
Ikke drikkepress
Daglig leder Eskil Tjore ved Sumo bekrefter at restauranten opererte med en minstetakst på 17. mai. Han mener likevel ikke at det var noen form for drikkepress.
 
- Det var ikke fokus på alkohol i det hele tatt, sier han.
 
Bakgrunnen for betalingsgrensen var et forsøk på å få til et bedre tilbud til gjestene.
 
- Nasjonaldagen er en supertravel dag for oss. Folk blir vanligvis irritert dersom det sitter to gjester på et bord der det er plass til åtte stykker. For å gi et best mulig tilbud til de større selskapene valgte vi å gjøre det på denne måten, sier Tjore.
 
Uheldig
Tjore mener grensen på tusen kroner var rimelig.
 
- Den var regnet ut ut fra gjennomsnittsomsetningen for et bord. Vi gikk litt under denne da vi fastsatte grensen. Det er mange som spiser for mer enn dette, sier han.
 
Han liker ikke at restauranten har fått en klage.
 
- Dersom noen følte det var et drikkepress, så er det uheldig. Det var ikke meningen. Men vi har god kontakt med Kontor for skjenkesaker, og kommer til å svare på deres forespørsler.
 
- Det gjaldt bare på 17. mai. Vi har ikke en slik ordning resten av året, presiserer Tjore.
 
Ikke ulovlig
Leder for Kontor for skjenkesaker, Gro Gaarder, har sett på klagen som omfatter minstetaksten.
 
- Det er i og for seg ikke noe ulovlig i dette. Så lenge det gjelder for både mat og drikke, og ikke kun alkohol, så er det for så vidt greit, sier hun til BA.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen