Reagerer på minstetakst

På uteserveringen til Sumo i Bergen måtte gjestene ut med minst tusen kroner 17. mai. Nå er stedet klaget inn til kommunen.
Redaksjonen
10 Juni 2008 - 15:00

- Det er brutalt og grådig, sier Petter Steen.
 
Han var gjest på restauranten på nasjonaldagen og  reagerte så kraftig på minstetaksten at han har sendt en klage til Kontor for skjenkesaker i kommunen.
 
- Vi fikk beskjed om at dersom vi ville ha et bord ute, måtte vi konsumere for minst tusen kroner timen. Jeg ble forbannet, sier han.
 
Feil
Steen var på Sumo sammen med tre kolleger. Siden de var såpass mange var det ikke noe problem å kjøpe mat og drikke for summen. Men Steen synes likevel det er feil å operere med med minstetakst.
 
- Hva om vi kun hadde vært to personer? Da hadde vi fått et problem. Dessuten er man nesten omtrent nødt til å kjøpe alkoholholdig drikke for å komme opp i den prisen. Det føltes som et drikkepress, sier han.
 
Ikke drikkepress
Daglig leder Eskil Tjore ved Sumo bekrefter at restauranten opererte med en minstetakst på 17. mai. Han mener likevel ikke at det var noen form for drikkepress.
 
- Det var ikke fokus på alkohol i det hele tatt, sier han.
 
Bakgrunnen for betalingsgrensen var et forsøk på å få til et bedre tilbud til gjestene.
 
- Nasjonaldagen er en supertravel dag for oss. Folk blir vanligvis irritert dersom det sitter to gjester på et bord der det er plass til åtte stykker. For å gi et best mulig tilbud til de større selskapene valgte vi å gjøre det på denne måten, sier Tjore.
 
Uheldig
Tjore mener grensen på tusen kroner var rimelig.
 
- Den var regnet ut ut fra gjennomsnittsomsetningen for et bord. Vi gikk litt under denne da vi fastsatte grensen. Det er mange som spiser for mer enn dette, sier han.
 
Han liker ikke at restauranten har fått en klage.
 
- Dersom noen følte det var et drikkepress, så er det uheldig. Det var ikke meningen. Men vi har god kontakt med Kontor for skjenkesaker, og kommer til å svare på deres forespørsler.
 
- Det gjaldt bare på 17. mai. Vi har ikke en slik ordning resten av året, presiserer Tjore.
 
Ikke ulovlig
Leder for Kontor for skjenkesaker, Gro Gaarder, har sett på klagen som omfatter minstetaksten.
 
- Det er i og for seg ikke noe ulovlig i dette. Så lenge det gjelder for både mat og drikke, og ikke kun alkohol, så er det for så vidt greit, sier hun til BA.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her